10 Concepții greșite despre sănătatea femeii care pot avea consecințe grave

Publicitate

Mitul 1:Pilulele contraceptive nu au efecte secundare

Foarte multe persoane cred ca pilulele contraceptive sunt o modalitate foarte usoara de a scapa de o sarcina nedorita.

Dar corpul femeii se poate schimba in mod neobisnuit datorita acestor pastile si pot avea efecte permanente. Nu trebuie sa cumparati pastile contraceptive datorita recenziilor pozitive de pe internet.

Cele mai frecvente efecte secundare ale acestor pastile sunt perioadele neregulate, greata, dureri de cap sau schimbari de dispozitie. Aceste simptome pot aparea la inceputul administratii pastilelor sau pot fi prezente tot timpul.

Daca suferiti de pierderea constiintei, hipertensiune arteriala sau niveluri ridicate de zahar, adresati-va medicului.

Mitul 2:Nu poti ramane insarcinata in timp de iei contraceptive sau imediat dupa ce ai luat

Multe femei nu pot ramane insarcinate timp de cateva luni dupa ce nu mai iau pilule contraceptive. Un studiu realizat in 2009 a aratat ca aproximativ 20% dintre femei (aprox. 60. 000 de femei) au putut ramane insarcinate la o luna dupa ce au intrerupt administrarea pilulelor.

Exista un mic risc sa ramai insarcinata in timpul administrarii acestor pilule. In medie 2 din 100 de femei raman insarcinate in timpul administrarii pilulelor contraceptive. Este posibil ca acele pilule sa nu fie potrivite pentru organism.

Mitul 3:Toate infectiile sunt cauzate de o igiena proasta

Celulele genitale au propriul lor mod de a ucide bacteriile rele și de a lăsa bacteriile bune să supraviețuiască.

Dacă aciditatea sau pH-ul este mai mult sau mai puțin decât nivelul normal, bacteriile rele se pot reproduce mai repede. Această creștere a bacteriilor duce la infecții, mâncărimi, iritații și mirosuri neplăcute.

Anumite săpunuri parfumate și geluri de duș pot distruge pH-ul natural al unei femei, provocând apariția infecțiilor. Alegeți săpunuri cu un nivel neutru de pH sau pur și simplu utilizați apă caldă. Nu faceți nimic fără recomandările medicului.

Mitul 4:Pierderea de sarcină este o situație rară

Din păcate, studiile arată contrariul. În medie, 17% din sarcini se încheie cu avorturi spontane. De aceea, atunci când sunteți însărcinată, trebuie să acordați o atenție deosebită sanatatii.

Mitul 5:Nu puteți face nimic impotriva durerii menstruale

Potrivit statisticilor , 59% dintre femei suferă de dureri sacaitoare în timpul menstruației. 20% dintre femei au spus că durerea nu le permite să lucreze sau să plece acasă în timpul perioadelor.

Publicitate

Există câteva modalități de a scădea acest nivel de durere. Cercetările arată că compresele calde, statul departe de alcool, consumul de cafea și multă odihnă pot ajuta la diminuarea durerii.

Conform unor calcule, aproximativ 10% dintre femei suferă de endometrioză – aceasta este o condiție în care celulele uterine se răspândesc în alte organe care cauzează spasme dureroase.

Dacă nu puteți suporta durerea în aceste zile și nu credeți că este normal, ar trebui să vedeți un medic care poate recomanda un tratament.

Mitul 6:Durerea menstruală dispare după sarcină

Mitul comun că sarcina și nașterea pot ajuta la tratarea multor boli ale femeilor nu este adevărat. Fiecare situație este diferită de la femeie la femeie.

Uneori după naștere, veți observa că durerea menstruală s- ar fi redus, dar mai târziu, senzațiile neplăcute se vor întoarce cel mai probabil.

Mitul 7:Femeile devin monștrii o dată pe lună.

Oamenii de stiinta inca nu pot intelege modul in care hormonii influenteaza oamenii si nu au observat schimbari semnificative la femei in timpul menstruatiei.

Echilibrul nostru hormonal influențează starea noastră de spirit la fel de mult ca și alte lucruri mici care ne irită pe noi în fiecare zi.

Mitul 8:A doua sarcină va fi la fel ca și prima.

Medicul dvs. poate utiliza informațiile despre sarcina anterioară pentru a vă ajuta cu a doua, dar nu poate garanta că totul va merge exact în același mod. De exemplu, unele simptome de sarcină pot începe mai devreme și pot fi mai intense decât au fost înainte.

Mitul 9:Este bine sa dormi in timp ce purtati un tampon

Producătorii de tampoane ne avertizează că utilizarea acestora poate crește șansele de a obține sindromul șocului toxic . Aceasta este o boală foarte rară care poate duce la moarte. Nu utilizați un tampon pe timp de noapte dacă dormiți mai mult de 7-8 ore.

Mitul 10:Poți să faci plajă când ești tânăr, dar nu când ești bătrân.

Radiația ultravioletă este periculoasă la orice vârstă – provoacă îmbătrânirea prematură a pielii și poate duce la cancer.

Experții recomandă utilizarea de protecție solară chiar și atunci când conduceți într-o zi însorită. Și nu uitați niciodată să puneți protecția solară pe fața, gâtul și urechi.

Sursa:brightside.me

Publicitate
Cumpara cartea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *