10 lucruri neasteptate care ar putea cauza dureri de cap teribile!

Publicitate

10 lucruri neasteptate care ar putea cauza dureri de cap teribile!
Câteodată te trezeşti cu o durere îngrozitoare de cap şi nu ai niciun niciun dubiu în privinţa cauzei (încă un pahar de vin părea o idee bună!). Dar, alte dăţi te simţi ca şi cum ai fi fost lovită cu un ciocan şi nu ai nici cea mai mică idee care ar putea fi cauza.
Aici sunt 10 lucruri pe care s-ar putea sa nu le suspectati:

Publicitate

1.Diverse produse alimentare. Unele alimente care declanseaza de multe ori dureri de cap includ alimente procesate, branzeturi si alimente sarate. Ciocolata poate fi, de asemenea,in spatele acestei probleme. Noah Rosen, MD, care este director al Institutului de la North Shore-LIJ Health System din Long Island, NY, spune ca multe alte alimente, de asemenea, pot actiona ca un declansator.
2.Bauturi. Migrenele pot fi cauzate, de multe ori, de mai multe tipuri de

bauturi, in special cele alcoolice. Bauturile care contin o multime de cofeina pot avea acelasi efect.
3.Greutatea. Cercetarile recente indica faptul ca atunci cand unele femei au un indice de masa corporala de 30 sau mai mult, exista posibilitatea cu 35% mai mare de dureri de cap. Cand IMC este mai mare de 40, riscul de dureri de cap poate creste pana la 80%.
4.Durere provocata de medicamente. Utilizarea prea multor medicamente

Publicitate

pentru durere s-a dovedit a fi in spatele a 50% din migrene si a 25% din toate celelalte dureri de cap. Consumul de medicamente pentru durere timp de 3 zile pe saptamana va putea face obiectul acestora.
5.Foamea sau deshidratarea. Cercetarile au aratat in mod repetat ca fara o masa sau fara apa suntem conectati la dureri de cap.

6.Factorii de mediu. Mai multi factori din mediul dumneavoastra ar putea fi in spatele durerilor de cap. Acestea ar putea include fumul de tutun, mirosurile puternice de produse chimice, cum ar fi detergentii si parfumurile, poluarea si prea mult zgomot.
7.Exercitiul fizic. Aproape o treime din cei care sufera de migrene constata ca intensitatea exercitiilor poate declansa un atac. Pentru ei, durerea

incepe cu durerile in gat.
8.Postul. Mergand fara alimente pentru o perioada de timp poate fi un declansator comun pentru durerile de cap.
9.Polenul si alte tipuri de alergeni. Atunci cand alergenii sunt prezenti, acest lucru poate duce la dureri de cap, la unele persoane care sunt sensibile. Acesti alergeni includ matritele, ambrozia si praful.
10.Potentiale probleme de sanatate. Multe dintre problemele de sanatate pot provoca dureri de cap, iar in cazul in care au inceput dintr-o data, fara motive evidente, ar trebui sa vedeti un medic. Cateva cauze posibile pot include tensiunea arteriala crescuta, tumoare pe creier, apnee in somn, sangerare la nivelul creierului si multe altele.
Sursa:tdhealthyfood.com
Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau

Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *