10 simptome ale unghiilor ce reflecta starea sanatatii tale

Publicitate

10 simptome ale unghiilor ce reflecta starea sanatatii tale
Oamenii trebuie sa acorde mai multa atentie formei, culorii si texturii unghiilor lor, deoarece acestea indica de fapt, anumite conditii de sanatate care pot duce la complicatii ulterioare.
Mai mult decat atat, cresterea unghiilor este, de asemenea, un indicator al

Publicitate

unor probleme, deoarece unghiile sanatoase cresc pana la 3,5 mm in fiecare luna, dar factori, cum ar fi medicamente, traume, starea de nutritie si procesul de imbatranire au un efect enorm asupra cresterii lor.
Daca observati unele modificari la unghiile dumneavoastra, consultati imediat un dermatolog pentru a preveni anumite conditii grave de

sanatate.
Acestea sunt cele 10 simptome ale unghiilor :
1.Unghiile galbene
Fumatul, imbatranirea si utilizarea lacului de unghii sunt unii dintre factorii care declanseaza ingalbenirea unghiilor. Pe de alta parte, in cazul

in care culoarea galbena este insotita de ingrosarea sau maruntirea unghiilor, inseamna ca, probabil, va confruntati cu psoriasis, diabet zaharat, boli tiroidiene, boli respiratorii, etc.
2. Unghiile uscate, crapate si fragile
Daca observati ca unghiile dumneavoastra sunt crapate, uscate si fragile,

inseamna ca aveti de-a face cu infectii fungice sau boli tiroidiene cum ar fi hipotiroidism. Unghiile fragile arata ca aveti deficienta de biotina sau de vitaminele A si C.
3. Curbarea in interior
Aparitia unei depresiuni mari la nivelul unghiilor poate sa fie semnul unei

Publicitate

anemii pe baza de deficit de fier, al unei boli de ficat ce afecteaza absorbtia de fier, al unei boli de inima sau a hipotiroidismului.
4. Petele albe
Chiar daca petele albe nu sunt periculoase, in unele cazuri ele pot indica faptul ca aveti infectii fungice.
5. Striatiile verticale
Striatiile verticale ale unghiilor sunt relativ frecvente si nu ai de ce sa-ti faci griji. Taierea unghiilor cu ajutorul unui foarfece poate si ea da nastere unor fisuri unghiale. E util ca scurtarea sau indreptarea unghiilor sa se faca cu o pila. Utilizarea manusilor pentru uz casnic la contactul prelungit cu apa, elimina riscul de fragilizare a unghiei
6. O banda mai inchisa la culoare
Cand unghiile au o banda mai inchisa la culoare in partea lor superioara pot sa indice existenta unei boli a ficatului, a inimii sau a diabetului.
7. Desprinderea unghiei
Separarea unghiei de ‘patul unghiei’ poate fi semnul unei traumatism, al unei infectii sau poate sa fie o reactie la adezivii folositi la lipirea unghiilor false sau la dizolvantii de lac de unghii. Mai rar poate sa reflecte o boala de tiroida sau boala psoriazis.
8. Corodare
Psoriazisul cauzeaza aparitia mai multor gropi pe unghii. Chen explica: “De obicei, corodarea apare la aproximativ jumatate dintre persoanele cu psoriazis si la 80% dintre persoanele cu artrita psoriazica. Corodarea poate fi un rezultat al tesutului conjunctiv sau a unor tulburari de alopecie, boala care cauzeaza pierderea parului.
9. Nuanta inchisa (spre negru) – indicator pentru anemie, deficit de vitamina B12, infectii bacteriene, boli renale cronice, tulburari ale glandei suprarenale, afectiuni hepatice, cancer sau melanom, intoxicatie cu argint (metale grele), traumatisme.
10. Unghii albe cu o banda roz
Daca vedeti ca unghiile dumneavoastra sunt de culoare alba, cu o banda roz inseamna ca, probabil, aveti de-a face cu boli de ficat, diabet , insuficienta renala sau cardiaca.
Sfaturi simple pentru ingrijirea unghiilor:
Consumati cat mai multe alimente integrale (bogate in proteine, antioxidanti, vitamine si minerale).
Evitati expunerea excesiva la apa si substante chimice.
Numai folositi lac de unghii si unghii artificiale.
Pastrati unghiile taiate, relativ, scurte.
Pastrati-va unghiile hidratate mereu, prin frecarea lor cu ulei de cocos.
Sursa:www.healthandhealthytips.com
Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau

Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *