10 strategii care ajută la prevenirea apariţiei bolii Alzheimer

10 strategii care ajută la prevenirea apariţiei bolii Alzheimer
Dementa este un termen general pentru simptomele legate de o scadere a capacitatii mentale care interfereaza cu viața de zi cu zi cuiva. Aceste simptome sunt problemele cu memoria, gandirea si limbajul, avand ca rezultat starea de spirit si modificari de comportamente.

Cea mai frecventa cauza a setului de simptome cunoscut sub numele de dementa este boala Alzheimer .Alte cauze includ problemele glandei tiroide , modificari vasculare, depresie , traumatisme craniene, boala Parkinson, deficienta de vitamine, medicamente, si infectii cronice.
In afara de predispozitia genetica,

alti factori de risc pentru dementa includ factorii psihologici, de mediu, si stilul de viata. Din fericire, e ceva ce se poate face pentru a preveni dezvoltarea dementei si de a proteja sanatatea creierului tau.
Factori de risc pentru dementa
• Medicamentele care contribuie la dezvoltarea dementei

• Deficienta de vitamine si dieta saraca
• Functia defectuoasa a glandei tiroide
• Fumatul
• Factori cardiovasculari (hipertensiunea arteriala, nivel ridicat de colesterol, diabet zaharat)

• Activitatea fizica scazuta
• Leziuni la nivelul capului
• Consumul de alcool
10 moduri de a reduce riscul de dementa
1. Fii atent cu medicatia anticolinergica

Aceste medicamente actioneaza prin impiedicarea impulsurilor nervoase parasimpatice. Sistemul nervos automat este format din doua parti principale, una dintre ele fiind sistemul nervos parasimpatic. Functia sa consta in a gestiona activitatile care se petrec atunci cand ne odihnim.
Nervii parasimpatici controleaza miscarile muscularii involuntare legate de plamani, tractul gastro-intestinal, cailor urinare, precum si alte sisteme ale corpului.
O multime de prescriptii medicale si supradoze de medicamente cum ar fi medicamentele de inima, SIDA, medicamente pentru alergii si antidepresive arata o usoara pana la o puternica activitate anticolinergica în corpul uman. Recent, un studiu pe termen lung a demonstrat legatura dintre cresterea dozei de utilizare a anticolinergicelor si debutul de dementa .
Cercetatorii au incerca sa ajute medicii sa-si informeze pacientii care medicamente au acest efect, nivelul la care acestea sunt periculoase, și cum sa evite si sa reduca utilizarea acestora. Daca va aflati in oricare dintre aceste medicamente, nu-l opriti imediat, dar mai intai consultati medicul dumneavoastra pentru a vedea daca aveti posibilitatea sa le modificati sau cel putin sa limitati utilizarea acestora.
2. Vitamina D
Legatura dintre deficitul de vitamina D si declinul cognitiv, ceea ce duce la dezvoltarea simptomelor de dementa, s-a dovedit de multe studii preclinice umane sau pe animale si umane. Atunci cand cercetatorii au dat suplimente de vitamina D la animale, au observat o protectie sporita impotriva proceselor din organism , care ar putea duce la Alzheimer si dementa.
Citeste continuarea in pagina urmatoare===>

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook