7 semne că mănânci prea mult zahăr. Atenție la al 2-lea!

Viata poate fi de multe ori nedreapta, iar un astfel de exemplu este faptul ca ne place zaharul, ceea ce este in detrimentul sanatatii noastre.

Gustul dulce este pur si simplu irezistibil, dar de indata ce veti afla despre efectele zaharului , veti incerca, cu siguranta, sa stati cat mai departe de el.

Urmatoarele semne indica faptul ca se consuma prea mult zahar si este timpul sa faceti o schimbare in dieta zilnica.

1. Poftele de zahar/ carbohidrati

Sunteti, probabil, un dependent de zahar, daca de cele mai multe ori implorati pentru ceva dulce.

Zaharul cauzeaza vicii, iar consumul sau duce la o reactie in lant de pofta de dulce.

2. Lipsa de energie si oboseala:

Daca aveti in mod constant o senzatie de oboseala si lipsa de energie, motivul principal ar fi consumul excesiv de zahar.

Alimentele bogate in zahar cresc temporar energia, iar apoi suferiti o cadere si ramaneti obosit pe tot parcursul zilei.

3. Cresterea in greutate:

Zaharul este liber de fibre si proteine, deci nu duce la o senzatie de satietate, iar cu cat consumam mai mult zahar cu atat consumam mai multe calorii.

Zaharul declanseaza eliberarea de insulina care transporta zaharul la organele corpului pentru a se folosi in producerea energiei.

Prin urmare consumul excesiv de zahar trimite un mesaj catre organism pentru a produce mai multa insulina care determina, in timp, rezistenta la insulina.

In acest caz, organismul este capabil sa actioneze la valorile normale de insulina si nu se poate folosi de zahar dupa cum este necesar.

Rezistenta la insulina este legata de cresterea in greutate si obezitate precum diabet,iar pancreasul devine coplesit.

4. Stari frecvente de raceala sau gripa:

Aportul ridicat de zahar slabeste sistemul imunitar, precum si capacitatea de a preveni raceala, virusurile, gripa si bolile cronice. Daca incercati sa reduceti consumul de zahar, veti reduce riscul acestor probleme de sanatate.

5. Dacă mănânci mai multe dulciuri ca înainte

Aportul prea mare de zahar bombardeaza papile gustative prin cresterea tolerantei lor la zahar. Prin urmare, veti avea pofta de alimente mai dulci decat cele de dinainte.

Este dificil la inceput, dar daca veti reusi sa reduceti consumul de zahar, se va reduce, de asemenea, si nivelul de toleranta si astfel, veti fi multumit cu cantitati mici de zahar. Dupa o anumita perioada de timp, unele alimente pot deveni prea dulci pentru dumneavoastra.

6.  Dacă nu mai gândești limpede, în special după masă

Creierul incetosat este unul dintre cele mai comune simptome ale zaharului din sange. Consumul ridicat de zahar creste iar apoi scade brusc cantitatea de zahar din sange. Expertii sustin ca controlul necorespunzator al zaharului din sange creste riscul problemelor cognitive.

7. Probleme cu pielea, dureri de picioare și cercuri negre sub ochi

Zaharul consumat actioneaza ca o boala inflamatorie in organism si astfel provoaca diverse probleme inflamatorii ale pielii, cum ar fi acnee, eczema, pete rosii si uscare excesiva. Daca reduceti aportul de zahar, pielea dumneavoastra va deveni curata si moale.

Mai mult decat atat, dr. Sherri Greene, un medic podiatrist din New York, sustine ca efectele inflamatorii ale zaharului ar putea duce la fasceita plantară. Aceasta afectiune duce la dureri in zona dintre calcai si talpa.

Aportul excesiv de alimente dulci ar putea provoca, de asemenea, oboseala suprarenala, care se manifesta prin pungile intunecate de sub ochi.

Daca observati simptomele enumerate mai sus, ar trebui sa incercati sa limitati aportul de zahar, cat mai curand posibil, in scopul imbunatatirii sanatatii dumneavoastra si pentru a evita numeroase probleme de sanatate.

SURSA: www.healthyfoodhouse.com

Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook