7 trucuri pentru unghii lungi și rezistente

Atunci când îți rupi o unghie, ideea de a avea din nou unghii scurte poate fi un adevărat coșmar.

Publicitate

Unghiile lungi și puternice ne ajută să fim elegante și feminine și să facem o impresie bună în orice situație. Totuși, nu oricine se bucură de unghii naturale.

Publicitate

Pentru femeile cu care Mama Natură nu a fost prea darnică, avem soluțiile perfecte pentru unghii puternice și sănătoase. Nu, nu este vorba de unghii false, ci de câteva trucuri care te vor ajuta să ai unghii lungi. Află care sunt acestea în galeria de mai sus!

Renunță la dezinfectante și săpun dur

Cea mai importantă regulă în păstrarea unor unghii lungi și sănătoase este renunțarea la săpunul dur și la dezinfectant. În schimb, folosește un săpun ceva mai blând, pe bază de uleiuri și extracte naturale.

Investește într-o cremă de mâini hidratantă

Continuă îngrijirea mâinilor cu o cremă care să îți hrănească atât pielea mâinilor, cât și cuticulele și unghiile. Alege creme pe bază de uleiuri naturale, care sunt cele mai eficiente și te ajută să îți păstrezi unghiile puternice, protejându-le în același timp de factorii externi.

Ai grijă de cuticule

Dacă vrei să ai unghii lungi și rezistente, este important să te asiguri că pielea din jurul acestora este hidratată. Investește într-un ulei sau într-o cremă pentru cuticule. Astfel de produse sunt special concepute pentru întărirea unghiilor și hidratarea cuticulelor și a pielii uscate.

Publicitate

Folosește un tratament de întărire

Pentru a încuraja creșterea unghiilor, folosește un tratament care îți întărește unghiile și le hrănește în profunzime. Cele pe bază de cheratină și aminoacizi se absorb foarte ușor și împiedică unghiile să se exfolieze și să se rupă.

Folosește lac pentru protecție

Dacă ești genul de femeie care tot timpul are grijă să mențină casa curată, atunci cu siguranță ai nevoie de protecție în plus a unghiilor. Lacul de unghii îți protejează oja și unghiile de acțiunea apei și a substanțelor chimice din produsele de curățenie.

Pilește unghiile regulat

Pentru a împiedica ruperea unghiilor, trebuie să te asiguri că toate colțurile sunt netede. Pilește-le regulat și ai grijă să le păstrezi la o mărime potrivită.

Ia în considerare și suplimentele alimentare

Studiile arată că suplimentele pe bază de biotină pot ajuta unghiile să crească lungi și sănătoase. De asemenea, și cele pe bază de vitamina B sunt cunoscute pentru efectele pozitive pe care le au în creșterea părului și a unghiilor. Totuși, înainte de a începe un astfel de regim, consultă-te cu un medic specialist.

Sursa: www.divahair.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *