Afinele: Remediu natural cu numeroase beneficii pentru sanatate

Publicitate

Afinele: Remediu natural cu numeroase beneficii pentru sanatate
Există fructe, legume sau diverse alimente care pot fi numite cu uşurinţă „minuni de la Dumnezeu”.
Afinele sunt bogate in antioxidanti. Totusi, beneficiile afinelor inseamna mai mult decat substantele chimice din compozitia acestora, despre care ati auzit atat de des.

Publicitate

Afinele lupta impotriva bolilor la mai multe niveluri si sunt un instrument pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, utilizate insa insuficient. Stiti probabil despre sucul de afine ca este o unealta de lupta impotriva infectiilor bacteriene ale tractului urinar.
Suferinzii de cistita trebuie sa consume mult suc de afine neindulcit pentru eliminarea din tractul urinar a E.coli si Proteus, care provoaca dureri in timpul urinarii, crampe abdominale si chiar sangerari.

Beneficiile afinelor pentru sănătatea ta
Reducerea grăsimilor, reducerea radicalilor liberi, combaterea aspectelor negative ce ţin de metabolism, promovarea unor niveluri mai bune ale insulinei, sprijin pentru sănătatea oculară, prevenirea diferitelor boli şi a cancerului sunt, pe scurt, avantajele pe care ţi le va aduce consumul de afine… necondiţionat şi fără indicaţii contradictorii.

Afinele sunt “doldora” de vitamine, minerale şi fibre
Afinele sunt bogate în vitamina C care menţine un sistem imunitar echilibrat şi sănătos. De asemenea, afinele conţin vitamina A, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, zinc, fosfor şi seleniu.
1 ceaşcă de afine vă pune la dispoziţie 4 grame de fibre atât de benefice, ceea ce înseamnă în primul rând un sistem digestiv sănătos.

Publicitate

Manganul participă la convertirea carbohidraţilor, proteinelor şi grăsimilor în energie. Iar nutrienţii din afine vă vor menţine vederea şi retina sănătoase.
Un studiu revine asupra unei realităţi pe care o ştiai deja, cel mai probabil: 3 sau mai multe porţii de fructe pe zi reduc riscul degenerării maculare (principala cauză a pierderii vederii la persoanele în vârstă).

Beneficii pentru inimă şi creier
Afinele conţin antioxidanţi şi fibre ce favorizează capacitatea organismului nostru de a dizolva colesterolul rău. Şi pentru că afinele acţionează împotriva problemelor metabolice, implicit ajută la prevenirea bolilor cardiace.
Afinele conţin flavonoide (compuşi ce conţin la rândul lor antioxidanţi şi substanţe biochimice) ce ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive, cum ar fi: capacitatea de a lua decizii, motivarea, înţelegerea generală şi funcţia de retenţie. În plus, consumul regulat de flavonoide reprezintă un real sprijin pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.

Afinele reduc grăsimile de pe abdomen
Vă preocupă caloriile? Mâncaţi afine – au doar 84 de calorii/ cană. Iar cu cât sunt mai proaspete, cu atât sunt mai benefice.
În urma unui studiu, organizat în cadrul Universităţii din Michigan, s-a constatat că un consum regulat de afine poate avea un impact real în ceea ce priveşte scăderea greutăţii corporale şi masei ficatului.
Procesul de mărire a ficatului este strâns legat de obezitate şi de rezistenţa la insulină – un antecedent al diabetului zaharat.

Afinele combat bolile degenerative şi cancerul
Flavonoidele din afine oferă organismului protecţia necesară împotriva tulburărilor neurologice, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.
Mai mult, afinele conţin anumiţi compuşi extrem de prielnici pentru organism. Acidul elagic, împreună cu antocianina şi alţi antioxidanţi, lucrează pentru prevenirea cancerului.
Surse: www.csid.ro
www.sfatulmedicului.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *