Alimente care devin toxice dacă le reîncălzeşti

Publicitate

Alimente care devin toxice dacă le reîncălzeşti
Probabil toti facem asta. Daca ne mai ramane mancare in urma unei mese, nu o aruncam si o pastram pentru a o consuma alta data, cand o vom reincalzi. Totusi, este bine sa tinem cont de faptul ca nu toate alimentele sunt bune pentru a fi reincalzite.

Publicitate

Unele devin chiar periculoase si ne pot face rau. Asadar, daca in urma unei petreceri, unei aniversari sau unei mese normale, va mai raman resturi de mancare, asigurati-va, inainte de a le pastra pentru reincalzire si consum ulterior, ca nu se afla printre alimentele listate mai jos.
Radacinoasele si frunzele verzi .

Sfecla rosie si alte legume cum ar fi spanacul, salata verde, telina, toate au un continut bogat de nitrati care sunt foarte buni pentru sanatatea noastra. Prin reincalzire, nitratii se pot transforma in nitriti care la randul lor se transorma in nitrozamine. Despre nitrozamine se stie ca sunt cancerigene.

Asadar, daca va raman frunzele de la legume sau radacinoase in urma unei mese, evitati sa le reincalziti caci altfel va veti pune in pericol sanatatea.
Ouale si carnea de pui
Este in regula sa reincalziti mancaruri care au in componenta lor oua. Totusi, daca doriti sa reincalziti oule fierte sau oule preparate omleta (scrambled), ar fi bine sa renuntati la acest gand.

Publicitate

Ouale pot deveni toxice daca sunt puse la temperatura ridicata, mai ales daca au mai fost gatite si inainte. De asemenea, carnea de pui consumata a dupa zi dupa ce a fost gatit este foarte periculos pentru sanatate.
Proteinele din pui se schimba si pot cauza probleme digestive. Carnea de pui contine mult mai multe proteine decat carnea rosie si este bine sa profitati de acest lucru.

Asadar, puteti savura carnea de pui a doua zi dupa ce a fost gatit numai ca e bine sa il consumati rece sau, eventual, incalzit la o temperatura mica.
Cartofii.
Cartofii se numara printre alimentele foarte sanatoase.
Totusi, la cateva zile dupa ce au fost gatiti incep sa-si mai piarda din proprietati si daca, in plus, mai sunt si reincalziti devin chiar toxici si pot cauza intoxicatii alimentare.
Ciupercile
Ciupercile sunt extrem de bogate in minerale si vitamine. Totusi, ciupercile sub nicio forma nu trebuie reincalzite. Daca le veti reincalzi ciupercile pot fi foarte periculoase si cauzeaza mari probleme digestive. Mai mult, e bine sa consumati ciupercile atunci cand le-ati gatit intrucat isi pierd foarte repede proprietatile si este chiar pacat sa le irosim. Asadar, data viitoare cand veti mai avea mancare ramasa din ziua anteriora, asigurati-va ca este sanatos sa o reincalziti. Nu vreti sa riscati vreo intoxicatie doar pentru ca ati ignorat informatia din acest articol.
SURSA: www.stethnews.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *