Alimente interzise în Biblie. Ce mâncăruri sunt considerate „necurate”

Alimente interzise în Biblie. Ce mâncăruri sunt considerate „necurate”

Publicitate

Alimentaţia creştinilor trebuie să fie una simplă, chibzuită şi sănătoasă, susţin Părinţii Bisericii din primele secole. Multe dintre mâncărurile pe care le consumăm zilnic sunt considerate “necurate”. Iată lista de alimente interzise în Biblie.

Publicitate

Carnea de porc. Este cea mai căutată în România, acoperind aproape jumătate din consumul de carne, de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor pe an. „Să nu mâncaţi carne de porc şi să nu vă atingeţi de el”. (Leviticul 11:7-8)

Carnea de iepure. Este bogată în proteine, gustoasă, dar se regăseşte pe lista de alimente interzise în Biblie. „Iepurele de casă e necurat pentru voi”.

Şi o parte din carnea de pasăre este pe lista de alimente interzise în Biblie.

„Din păsări să nu mancati şi să vă îngreţoşaţi de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul şi şoimul cu soiurile lor; toată cioara şi soiurile ei; struţul, cucuveaua, rândunica şi uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebăda, pelicanul şi cocorul; cocostârcul, pupăza şi liliacul”.

Publicitate

Printre lucrurile interzise în Biblie se numără şi purtarea tatuajelor de orice fel. Un credincios adevărat, care respectă Biblia, se va feri de tatuaje, conform scrierii din Leviticul 9:28. Aceasta spune „Să nu vă faceţi tăieturi în carne pentru un mort şi să nu vă faceţi slove săpate pe voi”.

Bârfele

Chiar dacă le considerăm nevinovate, şi bârfele sunt interzise în Cartea Sfântă:

„Să nu umbli cu bârfe în poporul tău. Să nu te ridici împotriva vieţii aproapelui tău”. (Leviticul 19:16)

Prezicerile şi vrăjitoarele

Un alt lucru interzis cu vehemenţă de Biblie se referă si la vrăjitorie, potrivit click.ro.

„Să nu vă duceţi la cei ce cheamă duhurile morţilor, nici la vrajitori: să nu-i întrebaţi, ca să nu vă spurcaţi cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. (Leviticul 19:31)

Sursa: www.antena3.ro

Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *