Bacteria care se raspandeste in spitale: niciun antibiotic nu are efect

Publicitate

Bacteria care se raspandeste in spitale: niciun antibiotic nu are efect
Savantii au descoperit o bacterie care este rezistenta la orice tratament, care se raspandeste mai repede si mai subtil decat s-a crezut pana acum. In Statele Unite, bacteriile, care sunt cunoscute sub numele de carbapenem-resistant Enterobacteriaceae (CRE),

Publicitate

infecteaza aproximativ 9.300 de oameni in fiecare an si omoara circa 600. Cercetatorii sunt de parere ca aceasta bacterie este si asimptomatica, ceea ce o face dificil de detectat. De aceea, mai este numita si ”nightmare bacteria”, „bacteria de cosmar”.
William Hanage, de la Harvard T.H. Chan School of Public Health,

mentioneaza ca „desi atentia noastra era asupra bolnavilor cu infectii cu CRE, descoperirile noastre atesta ca bacteriile se raspandesc dincolo de aceste cazuri de boala”. CRE-urile sunt o familie de bacterii care rezista la antibiotice, chiar la carbapenem – antibioticul folosit ca ultima solutie atunci cand toate celelalte esueaza.

Aceasta familie include bacterii precum Salmonella, E. coli si Shigella, care sunt cauze obisnuite ale toxinfectiilor alimentare.
S-a observat ca rezistenta la antibiotice a crescut in toata familia de CRE. Aceste bacterii sunt cunoscute pentru ca se dezvolta in spitale, unde evolueaza si isi transmit genele mai departe,

Publicitate

devenind eventual bacterii foarte puternice, rezistente la orice medicament. Un raport oficial de saptamana trecuta a relatat ca o femeie din Statele Unite a murit deja din cauza unei „superbacterii”, care a dus la formarea unei pneumonii rezistenta la bacterie.

Acum, Hanage si colegii lui au descoperit ca aceste tipuri de bacterii se inmultesc intr-un ritm si mai rapid, crescand de asemenea si in diversitate. In unele cazuri, speciile nici macar nu aveau genele care blocau tratamentul cu carbapenem, dar tot erau capabile sa reziste, sugerand ca au gasit o noua cale de a evita aceste antibiotice. Mai rau decat atat, echipa nu a gasit niciun tipar de raspindire a rezistentei la antibiotice, asadar, cea mai buna metoda este oprirea infectiilor. Dar cum se poate face acest lucru atunci cand infectiile nu au niciun simptom si in conditiile in care raspandirea lor este imprevizibila?
Sursa: sanatate.bzi.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *