Cele mai bune ceaiuri pentru sanatatea ficatului

Publicitate

Ficatul este organul principal care are rolul de a elimina toxinele din organism, ajutand astfel celelalte organe sa functioneze corect.

Mai mult, ficatul are peste 500 de functii in organism, printre care curatarea sangelui, digerarea grasimilor si cresterea activitatii metabolice.

Supus zilnic insa unui mediu de viata nesanatos, cu mancaruri grele, alcool sau fumat, ficatul nu-si mai poate indeplini cu succes aceste roluri. De aceea, este esential sa fie ajutat astfel incat sa functioneze in parametri optimi.

Așadar, este foarte important ca ficatul să aibă o bună funcționare, el elimină multe toxine din organism, deci el, la rândul lui trebuie curățat de toxine. Îți prezentăm cele mai bune ceaiuri pentru ficat, care să te scape de îngreunarea și mai mare a ficatului cu medicamente atunci când faci excese sau ești foarte obosit.

Înainte de asta este bine să știi că ficatul este singurul organ al omului care se reface, dar are nevoie de multă odihnă și repaus. Și dacă adaugi și unul din ceaiurile de mai jos o să te simți mai tânăr, o să îți dispară cearcănele și senzația continuă de oboseală.

Printre cele mai bune și cunoscute ceaiuri pentru ficat se numără anghinarea
Frunzele de anghinare au proprietăți hepatoprotectoare și stimulente ale funcției hepatice. De asemenea au și funcția de a crește debitul de bilă secretată.

Ceaiul de anghinare este recomandat, în special, în disfuncții hepatobiliare (de exemplu insuficiență biliară), în colecistite, în hepatitele subacute, cronice și chiar în preciroză. În ceaiuri se pune o linguriță de frunze de anghinare la o cană de apă și se beau maxim două căni pe zi.

Printre cele mai bune ceaiuri de ficat este și ceaiul de armurariu. Acesta conține flavonoide lignanice (silymarină),iar acțiunea lor asupra ficatului este de a modifica structura periferică a membranei celulare a hepatocitelor, astfel că previne penetrarea toxinelor în interiorul celulelor și stimulează potențarea regenerativă a ficatului și formarea de noi hepatocite.

Publicitate

Ceaiuri pentru ficat – armurariul

Ceaiul de armurariu este recomandat mai ales în hepatita acută și cronică, în hepatita alcoolică și ciroză hepatică. La ceai se folosesc fructele de armurariu, se pune o linguriță de fructe măcinate la o cană de apă de două ori pe zi.

Atunci când crezi că ai exagerat o bună perioadă de timp cu grăsimile și mâncărurile nesănătoase și vrei să ții o cură de dezintoxicare a ficatului, ceaiul de păpădie este printre cele mai bune.

Păpădia purifică organismul, stimulând activitatea secretoare a bilei, este bogata în săruri de potasiu și poate fi la fel de bună inclusiv în diete, datorită împiedicării retenției de lichide și a rezultatelor bune în dispariția celulitei. Ceaiul se face cu 2 lingurițe de păpădie măcinată la o cană de apă și se bea de 2 ori pe zi.

Ceaiuri pentru ficat – gălbenelele

Puțini știu că gălbenele sunt foarte bune, atât intern cât și extern, și că se studiază, în prezent, acțiunea plantei asupra virusului HIV (SIDA). Deja s-au obținut rezultate semnificative in vitro și s-a constatat acțiunea inhibitorie a extractelor de gălbenele asupra virusului HIV.

Intern, gălbenelele ajută la stimularea secreției biliare și la dezintoxicarea ficatului. 2-3 căni pe zi și o linguriță de gălbenele la cana de apă este exact ce îți trebuie să te revigorezi și să îți pui ficatul pe picioare.

Ceaiul de menta are un rol pozitiv,contribuind la eliminarea toxinelor din ficat si colon.

Ceaiul de ovaz are multe fibre, vitamine si minerale care au rolul de a imbunatati digestia si de a stimula detoxifierea ficatului si a intestinelor. In plus, iti asigura un somn linistitor si se pare ca reduce si nivelul stresului din organism.

Ceaiul verde este adjuvant pentru curatarea ficatului. Acestea este foarte bun si pentru eliminarea grasimilor din ficat.

Publicitate
Cumpara cartea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *