Despre Otrava Din Farfurie

Publicitate

Despre Otrava Din Farfurie
Este vorba despre banalul parizer, al carui continut numara mai multe substante chimice decat gramele de carne propriu-zisa, dovezi socante scoase la iveala de chimistii Asociatiei Pro Consumatori. Asa cum spun expertii, consecintele nocivitatii anumitor produse alimentare

Publicitate

nu se vad imediat, ci in ani, dupa cum dovedesc statisticile care arata negru pe alb ca mezelurile favorizeaza aparitia cancerului, daca sunt consumate constant.
73% din parizerul analizat are gust intensificat cu monoglutamatul de sodiu şi este colorat cu extract de gândaci!

“Dintre toate preparatele realizate pe baza de carne, parizerul si crenvurstii sunt cele mai nocive, cele mai periculoase pentru consumatori. (…) In momentul in care gasesti 14 aditivi intr-un parizer, gasesti de fapt 14 substante chimice, despre care nici cercetatorii nu stiu cum interactioneaza intre ele, pentru ca nu s-au facut experimente pe oameni,

in prealabil. Jumatate din produsele analizate (de chimistii APC – n.r.) contin caragenan, substanta despre care se stie ca este cancerigena. Dar, pentru a crea aceasta compozitie specifica parizerului, de pasta bine legata, se folosesc agenti de ingrosare”, declara Costel Stanciu, presedintele APC (Asociatia Pro Consumatori, organizatie

neguvernamentala care numara 27 de ani in domeniul apararii drepturilor si intereselor economice ale consumatorilor – n.r.)
Pe piata exista 52 de tipuri de parizer, cu tot atatia aditivi alimentari. Asta contin retetele marilor companii producatoare de mezeluri. Un alt ingredient cheie al parizerului, care se gaseste si in toate produsele

procesate din carne, este carminul, un colorant extras in laborator dintr-un gandac exotic, numit coşenila.
“Se vede in rata de imbolnavire, incidenta mare a cancerului de colon vine din cauza mezelurilor, fiindca anumiti coloranti, cum ar fi si dioxidul de titan, au capacitatea de a penetra mucoasa stomacala si de a ajunge cu usurinta in sange, iar de aici in organe (…) Culoarea parizerului ar trebui sa fie roz pal. Orice alta culoare a acestui produs este data de carmin, un extract din gandaci”, marturiseste Costel Stanciu.
Top 10 mărci de parizer după numărul de aditivi alimentari:
1. DiaVist (parizer cu şuncă) – 19 aditivi;
2. DiaVist (parizer cu pasăre şi porc) – 16 aditivi;
3. DiaVist (parizer cu carne de pui; parizer cu carne de curcan) – 15 aditivi;
4. Fox (parizer mini) – 13 aditivi;

Publicitate

5. Matache Măcelaru (parizer ţărănesc), Carrefour (parizer feliat, parizer cu ardei) – 11 aditivi;
6. Reinert (parizer feliat) – 10 aditivi;
7. Gustoso (parizer ţărănesc cu piept de pui), Baroni (parizer cu ardei, parizer cu carne de porc, parizer ţărănesc cu piept de pui, parizer de pasăre), Pofta Bună (parizer cu carne de pasăre) – 9 aditivi;
8. Auchan (parizer piept de pui), Carrefour (parizer cu pasăre), Casa Gustului (parizer cu ardei, parizer de porc), Baroni (mini parizer cu pui), Meda (parizer ţărănesc, parizer ţărănesc cu piept de pui) – 8 aditivi alimentari;
9. Campofrio (parizer cu pasăre), Caroli (parizer cu pasăre), Fox (parizer cu piept de pui), Benedek (parizer cu ciuperci), Poftă Bună (parizer cu carne de porc, parizer Familia), DiaVist (Suprem. Parizer favorit) conţin 7 aditivi;

10. Cris-Tim (miniparizer cu pui), Auchan (parizer cu carne de pui, parizer cu carne de porc), Alpinia (miniparizer cu pui), Apetit (parizer cu ardei, parizer ţărănesc piept de pui), Matache Măcelaru (parizer cu vită), Zimbo (parizer ţărănesc cu ardei), Ifantis (parizer cu carne de curcan), Facos (parizer cu porc).
De ce se gasesc in continuare, pe piata, astfel de produse nocive, la ce substante trebuie sa fim atenti atunci cand alegem sa cumparam mezeluri si mai ales, de ce nimeni nu ii trage de maneca pe producatorii de mezeluri? Mai exista produse ce respecta o reteta consacrata a parizerului, fara aditivi, e-uri si coloranti?
Surse: www.kfetele.ro
www.efemeride.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *