Gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant. Iata reteta corecta

Publicitate

Gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant. Iata reteta corecta
In ziua de azi se gasesc in comert tot felul de legume conservate, dar nu se compara cu cele facute in casa de gospodine. Inca de mici am fost obisnuiti cu borcane puse in camara .

Publicitate

Langa o friptura merge foarte bine o salata de „muraturi”. Astazi va vom prezenta o reteta de gogosari in otet care nu necesita fierbere si nici conservant. Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-4 kg de gogosari
– 400 ml otet de vin de 9 grade

– 400 grame zahar
– 80 grame sare pentru muraturi
– o legatura frunze de telina
-o lingura de boabe de piper
-o lingura de boabe de mustar

-trei bucati de hrean
-cativa catei de usturoi
-cateva frunze de dafin
Mod de preparare:
Se spala bine gogosarii, se lasa sa se scurga de apa se scoate cotorul si semintele si se taie in patru.

Publicitate

Se pun intr-un vas incapator. Separat se fierbe oterul cu zaharul si sarea pana se obtine o solutie omogena. Se toarna amestecul de otet, sare si zahar peste gogosari si se acopera. Se tin in vasul cu amestec pana a doua zi. Din cand in cand se amesteca in vasul cu gogosari pentru ca solutia sa ii cuprinda pe toti.

Peste noapte, gogosarii vor lasa mai multa zeama. A doua zi se separa gogosarii de zeama si se aseaza in borcane curate si uscate. Daca borcanele nu sunt uscate exista riscul sa fermenteze gogosarii.
Bucatrile de gogosari trebuie asezate cat mai aproape unele de altele. Printre ele se aseaza bucati de hrean, usturoi, foi de dafin si frunze de telina. La final se pun cateva boabe de piper si mustar. Se strecoara zeama pentru a evita ca impuritatile din gogosari sa fie puse in borcane. Se toarna zeama peste gogosari astfel incat sa se acopere. Se pun capacele si se aseaza la loc racoros.
ATENTIE: folositi doar otet de 9 grade si sare mare de muraturi. Nu se dilueaza otetul.
Echipa Dr. Andrei Laslau

Publicitate

15 gânduri despre “Gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant. Iata reteta corecta”

    1. Da, zahăr ! Toți tâmpiții pun zahăr…unii mai au și tupeul să-și denumească mură-prăjiturile ”după rețete tradiționale !…parcă toți imbecilii știu ce sunt alea tradiții…

  1. De unde scoateți ideile cu zahărul toxic…..nu stiu…Parca suntem blocați intr-un stereotip…Interesati-va de beneficiile zaharului,in cantități normale, asupra organismului!!!!!

  2. Cea mai buna reteta este urmatoarea: se curata gogosarii , se taie in 4-6 cat vrei , ii amesteci cu zahar si otet nefiert dupa gust ,intr-un vas, ei vor lasa zeama destula in 3-4 ore, apoi se sterilizeaza, cu condimentele care-ti plac. Prin fierbere bagi zahar si otet fortat in pulpa gogosarului):
    Iar cat despre idiotenia ca zaharul e toxic, mai cititi oameni buni , nu mancati zaharina cu….paine!

  3. Si noi o facem de ceva timp iar la matusa mea e traditie de ani buni. Ma mir ca nu iti iese asa cum ar trebui? Folosesti cantitatile din aceasta reteta? Procedezi cum trebuie si tot degeaba?

  4. În loc de zahăr se poate folosi miere de albine. Să nu vă pună dracu să ziceți că și asta e toxică. În rest rețeta e Ok, doar că eu pun oțetul „după gust”…adică murăturile foarte acre mie îmi displac. O murătură reușită trebuie să fie dulce-acrișoară-picantă, deci însoțesc orice murătură cu cel puțin un ardei iute. La gogoșari uneori nu e nevoie, că unii sunt deja iuți. N-am înțeles reacțiile violente ale unor comentatori, vorbim despre gusturi și despre astea, zice o vorbă că nu se prea discută…Glumesc.

  5. De ce s-or fi bagand toti neispravitii sa dea sfaturi cu „pumnul la falca”? N-au habar de nimic!! Stiu numai sa spuna tampenii, sa fie agresivi si sa se dea „Mari”! Reteta e buna, numai ca otetul cu zaharul NU SE FIERB!! , iar amestecul se lasa sa se „pritoceasca” o zi intreaga, nu 3 ore!! Aoi se aseaza in borcan si de a doua zi se pot manca! POFTA BUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *