La ce se poate aştepta anul acesta orice om, în funcţie de ziua naşterii

30 – Un an mereu în schimbare, cu frecvente răsturnări de situaţie, în plan material şi social.

Publicitate

31 – Un an în care veţi reuşi să dobândiţi o poziţie mai bună în societate şi veţi avea parte de satisfacţii în familie.

Publicitate

Pitagora a pus bazele numerologiei

Numerologia este studiul simbolismului numerelor. Este folosită pentru a determina personalitatea unui om, punctele tari şi talentele lui, obstacolele pe care trebuie să le depăşească, nevoile sale interioare, reacţiile sale emoţionale şi modurile în care se raportează la ceilalţi.

Radacinile numerologiei pot fi detectate acum peste 10.000 de ani în Egipt şi în Babilon.

Lui Pitagora, care a dezvoltat multe dintre teoremele sale de bază ce reprezintă fundamentul matematicii moderne (printre care şi teorema despre triunghiurile dreptunghice care este predata şi astăzi în şcoli) i se atribuie meritul de a fi pus bazele formale ale numerologiei, acum circa 2.600 de ani, în Grecia Antică.

La începutul secolului douazeci, o femeie din America, L. Dow Balliet, şi câteva contemporane ale ei au publicat o serie de cărţi şi au început faza modernă a numerologiei.

Publicitate

Numerele se reduc prin adunări simple

În calculul matematic de bază folosit în numerologie, numerele se reduc prin adunări simple. Numărul 15, de exemplu, este redus adunând 1 + 5 şi obţinând 6. În mod similar, 1974 poate fi redus adunând 1 + 9 + 7 + 4 şi obtinând 21. Iar 21 este şi el redus adunand 2 + 1 şi obţinând 3. Acesta este anul 1974 din punct de vedere numerologic.

În numerologie, toate numerele sunt reduse la cifrele de la 1 la 9, cu excepţia numerelor master speciale 11 şi 22. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 şi 22 reprezintă ratele majore de vibraţie asociate cu caracteristicile oamenilor. Literele din numele unei persoane sunt transformate în numere şi apoi sunt adunate.

Aceste numere, la rândul lor, sunt reduse la cifre. Litera A, de exemplu, este 1; litera B este 2; litera C este 3 şi aşa mai departe.

Sursa: www.libertatea.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *