Am mancat si e pur si simplu delicios. Incearca si tu

Publicitate

Am mancat si e pur si simplu delicios. Incearca si tu

Publicitate

Nu stii ce sa mai gatesti? Iata o reteta simpla si usoara de pui cu legume. In aceasta reteta se folosesc pulpe de pui superioare, dar pot fi inlocuite si cu cele inferioare. Lamaia, rozmarinul, usturoiul si patrunjelul ii vor da o aroma aparte. Si acum sa incepem:

INGREDIENTE:

12 pulpe de pui fara piele

putin ulei

600 de grame de cartofi decojiti si taiati rondele

800 de grame de rosii

2 dovlecei taiati rondele groase

3 cepe mari taiate rondele groase

4 catei de usturoi taiati marunt

4-5 crengute mici de rozmarin

1 legatura patrunjel proaspat

1 lingura boia de ardei( dulce sau iute)

coaja rasa si sucul de la o lamaie

250 ml supa de pui

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Publicitate

Se prajesc putin pulpele circa 2-3 minute pe fiecare parte si se pun separat. Se adauga cartofii la prajit tot cateva minute cat sa se rumeneasca putin pe ambele parti. Intr-o tava unsa se aseaza un strat format din cartofi, dovlecei, ceapa si rosiile taiate felii. Dupa ce stratul de legume este gata asezati bucatile de pui deasupra intr-un singur strat si se presara peste usturoi, sare, piper, boiaua de ardei, coaja de lamaie si sucul de lamaie. Se toarna supa de pui ( daca nu aveti supa se poate dizolva un cubulet de supa de pui  in 250 ml de apa clocotita) . Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se acopera tava cu folie de aluminiu astfel incat marginile sa fie etanse. Se da puiul la cuptor pentru circa o ora. Intre timp se poate umbla la el si mai puneti sos din tava peste pui. Cand este carnea bine patrunsa se da folia jos si se mai lasa aproximativ 10 minute pana cand pulpele prind o culoare aurie. Cand este gata se scoate din cuptor, se presara patrunjelul tocat si mancarea este gata. Va dorim pofta buna!

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *