Oamenii de stiinta au descoperit ca sufletul nostru nu moare – acesta se intoarce in Univers

Publicitate

Se pare ca creierul uman ar putea fi similar cu un „computer biologic” si constiinta umana poate fi ca un program care este condus de un calculator cuantic in creier. Ce este si mai uimitor este faptul ca, dupa ce cineva moare, „sufletul lor revine pentru a face parte din univers si nu moare”.

Acest lucru este in conformitate cu descoperirile fizicianului american Dr. Stuart Hameroff si fizicianul matematic Sir Roger Penrose, ambii sustin ca sufletul este mentinut in microtubuli in celule ale creierului.

Cei doi oameni de stiinta se refera la acest proces ca la „reducerea orchestrata obiectiva” sau folosind prescurtarea „Orch-OR”. In cazul in care fiintele umane sunt „moarte clinic”, microtubulii din creier isi pierd starea lor cuantica, dar sunt inca capabili sa pastreze informatiile lor.

Aceasta teorie a fost recent descrisa in emisiunea documentar care ruleaza in prezent la The Science Channel, Through the Wormhole, in care Dr. Hameroff elaboreaza: „Sa spunem ca inima nu mai bate, iar sangele nu mai curge, iar pacientul este in stop; microtubulii isi pierd starea lor cuantica.

Publicitate

Informatiile cuantice din microtubuli nu sunt distrusi, nu pot fi distrusi si astfel ajung doar sa se distribuie si sa se imprastie spre univers in general.

Daca pacientul este resuscitat, reinviat, aceasta informatie cuantica poate reveni in microtubuli si pacientul spune: ‚Am avut o experienta aproape de moarte’. Daca resuscitarea nu functioneaza cu succes si pacientul moare, este posibil ca acest cuantum de informatii poate exista in afara corpului, poate pe termen nelimitat, ca un suflet”.

Cuvintele lui Hameroff sugereaza ca sufletele umane sunt mult mai mult decat simple „interactiuni” ale neuronilor din creier. De fapt, aceasta teorie arata ca aceste „suflete” ar fi putut exista de la inceputul timpului insusi.

Si cu toate descoperirile recente care se refera la energia intunecata si materia intunecata – substante pe care oamenii nu le pot vedea sau cu care nu pot interactiona, dar substante despre care stim ca exista totusi – aceasta teorie ar putea sfarsi explicand lucruri care sunt chiar mai misterioase si fascinante.

Publicitate
Cumpara cartea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *