Prajitura cu blat de cacao si umplutura de cocos

Publicitate

Ingrediente:

Pentru blat:

200 gr faina

200 ml lapte

2 oua

100 ml ulei

100 gr zahar

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

Pentru umplutura de cocos:

7 linguri gris

1 litru lapte

1 ceasca zahar

200 gr fulgi de cocos

Mod de preparare:

Umplutura de cocos:

Puneti laptele la foc mic. Cand laptele clocoteste, adaugati zaharul si grisul.

Lasati compozitia pe foc aproximativ 10 minute, pana cand grisul este fiert, amestecand continuu.

Inchideti focul. Adaugati in final fulgii de cocos, apoi lasati crema obtinuta sa se raceasca.

Blat:

Publicitate

Cu ajutorul mixerului amestecati toate ingredientele pentru aluat, pana cand obtineti o compozitie omogena. Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm, apoi turnati jumatate din compozitia de blat obtinuta anterior.

Dati tava in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 10-12 minute sau pana cand vedeti ca se incheaga putin compozitia.

Scoateti tava din cuptor si intindeti peste blatul partial copt umplutura de cocos.

Turnati apoi peste aceasta cealalta jumatate din compozitia de blat de cacao.

Lasati Prajitura cu blat de cacao si umplutura de cocos sa mai stea in cuptor cca. 20-25 minute.

Asteptati sa se raceasca prajitura complet, apoi decorati-o cu fulgi de cocos si taiati-o in bucati.

Sursa: culinar.bzi.ro

Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate
Cumpara cartea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *