Prajitura cu crema de branza si glazura de ciocolata cu nuci

Publicitate

Ingrediente:

Pentru blat:

7 linguri faina

1 lingura praf de copt

3 oua

7 linguri ulei

7 linguri zahar

3 linguri cacao

7 linguri apa minerala

Pentru crema:

4 piersici

300 gr branza de vaci

1 lingurita esenta de vanilie

50 gr frisca grasa

50 gr zahar pudra

Pentru glazura:

130 gr ciocolata

2 linguri ulei

70 gr unt

50 gr nuci

1 lingura apa

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi ouale cu zaharul pana capata o consistenta cremoasa. Torni uleiul in fir subtire si apa minerala. Cand s-au omogenizat pui faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Torni compozitia intr-o forma de chec tapetata si o tii la cuptor pana cand trece testul scobitorii. Lasi blatul la racit inainte sa-l tai in jumatate, pe lung.

Publicitate

Pentru crema, mixezi branza de vaci bine scursa cu frisca, zaharul pudra si esenta de vanilie. Pui in forma de chec folie alimentara, lasand marginile lungi. Asezi o foaie de blat, intinzi jumatate din crema, felii de piersici si restul de crema. Nivelezi si asezi a doua foaie de blat. O dai la rece o ora, dupa care o scoti din forma, tragand de marginile foliei.

Pentru glazura, rupi ciocolata, o amesteci cu untul, apa si uleiul si le asezi pe foc, pe baie de aburi, pana cand se omogenizeaza. Torni glazura peste prajitura, cat timp este calda, si asezi pe margini nucile macinate. Decorezi dupa imaginatie.

Sursa: culinar.bzi.ro

Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate
Cumpara cartea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *