Proiect: Veste importantă pentru toți românii care au buletinul valabil

Publicitate

Proiect: Veste importantă pentru toți românii care au buletinul valabil
Un important proiect de lege a fost depus în Parlament și sunt vizați absolut toți românii care au buletinele valabile.
Legea prevedea schimbarea actelor de identitate pentru a fi asemănătoare cu cele pe care le au europenii.

Publicitate

Noul model va avea o dimensiune similară permisului de conducere sau a cardurilor bancare, mult mai ușor de îngrijit și mai sigur din punct de vedere al securității.
Noul buletin de identitate care va fi implementat în curând va avea și mai multe date informative plus o serie de măsuri de siguranță și protecție.

Buletinele vor afișa numele complet, codul numeric personal, grupa sângelui, dar și faptul că posedă sau nu permis auto plus numărul asigurării sociale. Mai mult, adres anu va mai fi trecută pe actul de identitate.
Inițiatorul acestei legi este deputatul Mihai Aurelian.

Publicitate

Acesta spune că lipsa adresei de pe actul de identitate viitor este un mijloc de protecție a persoanei în fața infractorilor care nu vor ști unde locuiește respectivul.
„Cartea de identitate va avea incorporat un cip cu interfata contact, iar Cartea electronica de identitate (CEI) si Cartea electronica provizorie vor avea incorporate un cip cu dubla interfata, cu contact si contactless.

Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilitati de procesare criptografica, memorie interna si au implementate intern masuri de protectie avansata impotriva accesului neautorizat si a copierii/alterarii informatiilor continute (…) Asigurarea confidentialitatii datelor transmise/primite intre CEI/CER si cititor se face prin utilizarea metodelor criptografice si/sau a unei infrastructuri de chei publice”, informeaza autoritatile, conform Stirile ProTV.
Legat de acest subiect, nu se știe deocamdată cum se va vota cu noile acte de identitate.
Surse: www.bzc.ro
www.arq.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *