Invata sa prepari cea mai buna friptura de miel. Secretul unui bucatar profesionist – Cum se face marinata CORECT

Invata sa prepari cea mai buna friptura de miel. Secretul unui bucatar profesionist – Cum se face marinata CORECT Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste, se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marineaza corect carnea de miel. Atunci cand carnea este marinata capata un gust, … Continuă lectura „Invata sa prepari cea mai buna friptura de miel. Secretul unui bucatar profesionist – Cum se face marinata CORECT”




Trebuie neaparat sa-ti scrii reteta asta – De Pasti vei avea nevoie de ea – Drob in foietaj

Trebuie neaparat sa-ti scrii reteta asta – De Pasti vei avea nevoie de ea – Drob in foietaj Ingrediente: 500 g organe de miel 6 oua 5 boabe piper 1 foaie de dafin 2 legaturi ceapa verde 2 morcovi fierti 2 gogosari in otet 2 oua fierte 1 ou crud 1 legatura patrunjel verde ienibahar … Continuă lectura „Trebuie neaparat sa-ti scrii reteta asta – De Pasti vei avea nevoie de ea – Drob in foietaj”




Prea buna, prea delicioasa! Pasca cu branza si smantana te va da pe spate – Are un gust dumnezeiesc de bun

Prea buna, prea delicioasa! Pasca cu branza si smantana te va da pe spate – Are un gust dumnezeiesc de bun Ingrediente: Pentru aluat: 300 g faina 25 g drojdie 20 g zahar 30 ml ulei 2 bucati galbenusuri 150 ml lapte caldut 1 praf sare 1 lingura de coaja rasa de la jumatate de … Continuă lectura „Prea buna, prea delicioasa! Pasca cu branza si smantana te va da pe spate – Are un gust dumnezeiesc de bun”




Tort In Straturi Cu Visine Fara Coacere

Tort In Straturi Cu Visine Fara Coacere Ingrediente: Pentru tort: 700 gr visine fara samburi 700 ml suc de visine 140 gr zahar pudra 180 gr gris Alte ingrediente: 24 piscoturi 2 plicuri de budinca de vanilie 60 gr zahar pudra 700 ml lapte Pentru decor: 50 gr ciocolata cu lapte Mod de preparare: 1. … Continuă lectura „Tort In Straturi Cu Visine Fara Coacere”




Chiftelute de post – Nici nu zici ca nu au carne

Chiftelute de post – Nici nu zici ca nu au carne Ingrediente: 200 g soia granule 1 frunza dafin 4 catei de usturoi 5 linguri de faina 2 linguri de ulei de masline extravirgin 3 linguri apa minerala 100 g pesmet sare piper ulei vegetal (pentru prajit) Mod de preparare: Pune la fiert soia impreunam … Continuă lectura „Chiftelute de post – Nici nu zici ca nu au carne”




Cartofi aurii la cuptor. Daca urmati cu atentie reteta garantez ca vor fi crocanti in exterior si moi in interior

Cartofi aurii la cuptor. Daca urmati cu atentie reteta garantez ca vor fi crocanti in exterior si moi in interior Ii puteti gati atunci cand sunteti mai multe persoane la masa sau doar pentru familie. Ingrediente: cartofi (de preferinta cu coaja rosie) ulei sare, boia, piper (puteti folosi si alte condimente dar nu combinati prea … Continuă lectura „Cartofi aurii la cuptor. Daca urmati cu atentie reteta garantez ca vor fi crocanti in exterior si moi in interior”




Oua umplute – Puisori de Pasti

Oua umplute – Puisori de Pasti Ingrediente: 5 oua meii 100 gr branza de vaci semi-degresata 1 lingura smantana 1 lingurita mustar 1 lingurita maioneza sare piper negru patrunjel proaspat tocat 2 bucatele de morcov 1 maslina Mod de preparare 1. Fierbe ouale tari. 2. Amesteca branza de vaci cu smantana, sarea, piperul, maioneza, mustarul … Continuă lectura „Oua umplute – Puisori de Pasti”




Uite asa se face negresa de post – O prajitura gingasa, moale si delicioasa – Sigur va fi pe placul tuturor din familie

Uite asa se face negresa de post – O prajitura gingasa, moale si delicioasa – Sigur va fi pe placul tuturor din familie Ingrediente: 430 gr faina 250 gr zahar 50 ml cafea 120 ml ulei 60-70 gr cacao 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1 lingura otet foarte putina sare 1 esenta de vanilie Citeste … Continuă lectura „Uite asa se face negresa de post – O prajitura gingasa, moale si delicioasa – Sigur va fi pe placul tuturor din familie”




Prajitura perfecta pentru orice zi – E cu caise si branza – Un desert care iti va alinta papilele gustative

Prajitura perfecta pentru orice zi – E cu caise si branza – Un desert care iti va alinta papilele gustative Ingrediente: 250 gr faina 130 gr unt 100 gr zahar pudra 100 gr zahar 2 linguri zahar brun foarte putina sare 4 oua 250-270 gr branza de vaci 2 linguri amidon 1 lamaie 200 gr … Continuă lectura „Prajitura perfecta pentru orice zi – E cu caise si branza – Un desert care iti va alinta papilele gustative”




Pasca fără aluat! Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun!

Pasca fără aluat! Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun! Aceasta reteta de pasca este delicioasa, mai ales pentru ca nu contine aluat. Ingrediente: 500 gr branza dulce vaci 150 gr zahar 3 oua 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie 80 ml smantana dulce 1 plic praf de copt 1 plic zahar … Continuă lectura „Pasca fără aluat! Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun!”




Prajitura „Gabriela”, delicioasa si ieftina! Se face repede si cu ingrediente putine

Prajitura „Gabriela”, delicioasa si ieftina! Se face repede si cu ingrediente putine Prajitura „Gabriela” este un desert delicios! Se face repede si este perfect pentru o zi alaturi de familie. Ingrediente necesare: Blatul: – 10 albuşuri de ou bătute spumă – 400 g de zahăr – 300 g de nucă măcinată – 4 lingurite faina … Continuă lectura „Prajitura „Gabriela”, delicioasa si ieftina! Se face repede si cu ingrediente putine”




Cum sa faci TURTE coapte in ceaun, ca la bunica acasa – Mai bune decat painea din comert

Cum sa faci TURTE coapte in ceaun, ca la bunica acasa – Mai bune decat painea din comert Ingrediente: 1 kg faina alba sau integrala (dupa preferintele fiecaruia) putina sare 40 gr drojdie proaspata seminte de chimen (optional) 2 linguri ulei (de floarea-soarelui sau de masline) niste apa calduta Mod de preparare: 1. Cerne faina … Continuă lectura „Cum sa faci TURTE coapte in ceaun, ca la bunica acasa – Mai bune decat painea din comert”




Costita cu fasole – O reteta pentru gospodine incepatoare

Costita cu fasole – O reteta pentru gospodine incepatoare Ingrediente: 500 g fasole boabe 1,5 l apa 4 cepe mari 1 morcov 1 ardei gras ¼ telina radacina 3 linguri pasta de tomate 2 linguri ulei 4-6 felii costita afumata 1 lingurita sare 2 foi de dafin ½ lingurita piper macinat ½ lingurita piper boabe … Continuă lectura „Costita cu fasole – O reteta pentru gospodine incepatoare”




Mucenici de post ca-n Moldova – Ce ingrediente iti trebuie ca sa faci cei mai buni sfintisori moldovenesti

Mucenici de post ca-n Moldova – Ce ingrediente iti trebuie ca sa faci cei mai buni sfintisori moldovenesti Ingrediente: 700 gr faina 100 gr zahar 2 linguri miere de albine 50 gr margarina 4 linguri ulei 25 gr drojdie proaspata 300 ml apa coaja rasa de lamaie si portocala zahar vanilat Pentru sirop: 1 lingurita … Continuă lectura „Mucenici de post ca-n Moldova – Ce ingrediente iti trebuie ca sa faci cei mai buni sfintisori moldovenesti”