Românii vor primi până la 40.000 de lei dacă își izolează termic locuința. Distribuie sa afle toata lumea!

Publicitate

Românii vor primi până la 40.000 de lei dacă își izolează termic locuința. Distribuie sa afle toata lumea! Veste bună pentru românii care vor să își izoleze termic locuințele: aceștia vor putea cere de la stat o sumă nerambursabilă de până la 40.000 de lei, în cadrul programului „Casa verde Plus”. Informația apare într-un act normativ al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), ce a fost publicat joi în Monitorul Oficial. Totuși, pentru a putea beneficia efectiv de bani, cetățenii trebuie să aștepte stabilirea sesiunii de înscriere, arată avocatnet.ro.

Publicitate

Prin intermediul programului „Casa verde Plus”,statul vrea să încurajeze folosirea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al clădirilor, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea mediului.

Banii nerambursabili vor fi acordaţi persoanelor fizice atât pentru casele aflate în construire, cât şi pentru cele deja existente, însă, aşa cum reiese din actul normativ, numai dacă acestea au cel mult parter şi două etaje.

Persoanele fizice vor putea cere o sumă de până la 40.000 de lei (dar nu mai mult de 120 de lei pe metru pătrat izolat şi finisat), care va fi acordată sub forma unei prime de eficienţă energetică.
„Finanţarea se acordă sub forma unei prime de eficienţă energetică în valoare de maximum 40.000 de lei, aferentă cheltuielilor eligibile,

dar nu mai mult de 120 lei/mp izolat şi finisat, pentru izolarea locuinţelor aflate în faza de construcţie şi pentru izolarea locuinţelor existente”, scrie în ordinul recent publicat, citat de avocatnet.ro.
În cadrul programului, solicitantul poate beneficia de o singură primă de eficiență energetică. Înscrierea va fi posibilă doar după ce autorităţile vor stabili o perioadă anume în acest sens.

Publicitate

Cine se încadrează în program
Este considerat eligibil solicitantul care îndeplineşte după caz, următoarele condiţii:
este cetățean român sau cetăţean al statelor Uniunii europene şi al Spaţiului economic european cu domiciliul stabil în România
solicitantul este titularul autorizației de construire pentru imobilul – construcție pentru care se solicită prima de eficiență energetică sau deține autorizația de construire prin preluarea acesteia la momentul dobândirii proprietății terenului, pentru construirea clădirilor;
solicitantul este proprietar/coproprietar al imobilului – construcție, pentru care solicită prima de eficiență energetică, pentru renovarea clădirilor existente;
solicitantul este proprietar al imobilului – teren, pe care se va implementa proiectul;
imobilul – construcție și imobilul-teren nu trebuie să facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică;
are îndeplinite obligațiile de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat, bugetele locale, conform prevederilor legale în vigoare;
în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu a fost condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului, prin hotărare judecătorească definitivă.
Potrivit actului normativ, “nu este eligibil solicitantul care deţine în proprietate un imobil format din teren cu una sau mai multe construcţii, dintre care unele părţi sunt comune, iar restul sunt proprietăţi individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă şi câte o carte funciară individuală pentru mai mult de două unităţi individuale, apartamente – locuinţe, aflate în proprietate exclusivă, care poate fi reprezentată de locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie, după caz”.
Persoanele care dețin două locuințe vor putea depune o singură cerere de finanțare.
Sursa: loon.ro

Publicitate

39 de comentarii la „Românii vor primi până la 40.000 de lei dacă își izolează termic locuința. Distribuie sa afle toata lumea!”

 1. O prostie e făcută în asa fel sa beneficieze tot cei care au banii pentru ca un om cu un salariu minim pe economie nu cred că are posibilitatea sa isi faca o casa parter+doua etaje asa ca tot patroni care isi fac palate sau jegosi de parlamentari

  1. Ai draptate! Si eu am ramas fara cuvinte cand am inteles ca e vorba de o casa cu cel putin 1 ori 2 etaje.. Un om simplu, nu-si permite asa ceva.. Deci tot hotii si bogatii beneficiaza de ajutoare..! Ce mizerie” Ce idiotenie si porcarie! Rusine si sa se duca cei cu legea lor in PLM!!!

   1. Draga Cleo,tu stii ce inseamna „cel mult,CEL MULT, adica cel mult”parter,etaj 1 si etaj 2?
    Adica poti sa-ti acoperi casa daca are numai parter sau parter si et.1 sau….

  2. EXACT LA ASTA M-AM GANDIT SI EU CAND AM VAZUT, CASA !!! CU PARTER SI DOUA ETAJE !!! SINGUR IN CURTE SI IN IMOBIL !!! Hai sa fim seriosi, in mare fie zis, penalii cu bani au asa ceva.

  3. Doamna citiți bine …Nu este ca doar casele cu doua etaje au dreptul ….se specifică „nu trebuie sa fie mai mare de atât „

  4. Prietene din ce am înțeles eu zice așa… ca sa nu fie mai mare de parter și 2 etaje pentru… Deci dacă este mai mica de așa poți beneficia…

 2. As dori sa știu dacă se acorda fonduri europene nerambursabile si pentru montarea centralei termice???

 3. Aceasta lege cu 40 000lei pentru izolarea casei este pentru o anumita treapta de bogati. De ce se impune sa ai cava cu 2-3 nuvele asta este manarie la noi ca la Piovra…de cacat.

 4. Oameni buni nu înțelegeți greșit,casele care au cel mult parter si doua etaje,adică nu mai mult de atît,nu ai mai mult de două etaje si ești pproprietar cu acte cere banii si ii ai e un lucru bun cred eu

 5. Daca ati citi cu atentie ati intelege foarte clar ca scrie „este eligibil propietarul locuinte ce are cel mult 2 etaje ” , adica se incadreaza si cei ce au doar parter sau doar un etaj sau mansarda. Scrie clar ” maxim parter+2 etaje”.

 6. Eu mi-am izolat singura apartamentul,beneficiez și eu de banii aceștia,Va rog să-mi răspundeți ca am făcut mari sacrifici.

 7. Am sa merg pana la ei sa intreb sa vad daca miar da si mie. Eu am 60.m doar partier. Te pune de aduci o mie si una de acte si nu stiu daca ma poate incadra. Ar fi un lucru bun.

 8. Eu mi-am izolat apartamentul de 3cam.singura și vreau sa știu dacă beneficiez și eu de banii cam făcut un sacrificiu mare.Vreau să-mi raspundeti

 9. era prea frumos sa fie alocati pt orice casa.inca o parere proastra de-a crede orice despre autoritati,si cu …da-mi un like asta e cerseala!

 10. Ma intereseaza daca avem blocul izolat si am o locuinta la parter si una la et.1 primesc acei bani ?
  Unde trebuie sa ma adresez ?

 11. Din pacate aici nu pot fi postate niste fotografii cu ororile care rezulta din aceasta reabilitare – case de valoare complet distruse din punct de vedere arhitectonic. Va fi distrus tot orasul. Macar nu mai popularizati astfel de stiri. Si sa nu vorbim de cat de sanatos este sa traiesti intr-o casa invelita in plastic.

 12. Programul pare inutil.
  Care sunt materialele care pot fi folosite pentru izolare?
  Din cate stiu, acestea se gasesc greu si in general au probleme cu umezeala (mucegaiesc). Intretinerea lor este dificila.

 13. Prin intermediul programului „Casa verde Plus”,statul vrea să încurajeze folosirea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al clădirilor, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea mediului. programul se implementeaza prin Ministerul mediului padurilor, apelor.Merita incercat, desi am mari dubii ca au suficiente fonduri pentru toti solicitantii. Se depun dosare la Agentia pentru protectia Mediului din cate am citit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *