<p>Cele mai nocive sucuri de pe piaÈă. Sunt bomba de substanÈe cancerigene<br />
Un studiu realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) arată că aceste băuturi, mai toate carbogazoase, conÈin doar maximum 0,3% suc natural, în rest includ o listă lungă de ingrediente care pot declanÈa, printre altele: diferite de cancer, Alzheimer, Parkinson, boala Basedow-Graves,</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.92 -->
<div class="quads-location quads-ad68336 " id="quads-ad68336" style="float:none;text-align:center;padding:0px 0 0px 0;" data-lazydelay="3000">
<div class="quads-ad-label quads-ad-label-new">Advertisement</div><!-- responsive 1 -->
<script async src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js"></script>
<div id="andreilaslau.ro_responsive_1">
 <script>
 window.googletag = window.googletag || { cmd: [] };
 googletag.cmd.push(function() {
 var slot = googletag.defineSlot('/23293390090/andreilaslau.ro/andreilaslau.ro_responsive_1', [[300, 250], [320, 50], [728, 90], [468, 60], [336, 280], 'fluid'], 'andreilaslau.ro_responsive_1');

 var mapping1 = googletag.sizeMapping()
 .addSize([980, 0], [[728, 90], [468, 60], [336, 280], [300, 250], 'fluid'])
 .addSize([750, 0], [[728, 90], [468, 60], [336, 280], [300, 250], 'fluid'])
 .addSize([320, 0], [[336, 280], [320, 50], [300, 250], 'fluid'])
 .build();

 slot.defineSizeMapping(mapping1);
 slot.addService(googletag.pubads());
 googletag.enableServices();
 googletag.display('andreilaslau.ro_responsive_1');
 });
 </script>
</div>

</div>

<p>epilepsie, scleroză multiplă, reacÈii alergice, probleme de respiraÈie, hiperactivitate Èi lipsă de concentrare, diabet Èi depresie.<br />
APC România a achiziÈionat, în vederea realizării acestui studiu, 28 de sortimente de băuturi răcoritoare fără zahăr. 93% din produsele analizate sunt carbogazoase, fapt ce arată obiceiul de consum al românilor, orientat spre băuturi nealcoolice acidulate.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.92 -->
<div class="quads-location quads-ad68337 " id="quads-ad68337" style="float:none;text-align:center;padding:0px 0 0px 0;" data-lazydelay="3000">
<div class="quads-ad-label quads-ad-label-new">Advertisement</div><!-- responsive 2 -->
<script async src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js"></script>
<div id="andreilaslau.ro_responsive_2">
 <script>
 window.googletag = window.googletag || { cmd: [] };
 googletag.cmd.push(function() {
 var slot = googletag.defineSlot('/23293390090/andreilaslau.ro/andreilaslau.ro_responsive_2', [[300, 250], [320, 50], [468, 60], [336, 280], 'fluid'], 'andreilaslau.ro_responsive_2');

 var mapping2 = googletag.sizeMapping()
 .addSize([980, 0], [[468, 60], [336, 280], [300, 250], 'fluid'])
 .addSize([750, 0], [[468, 60], [336, 280], [300, 250], 'fluid'])
 .addSize([320, 0], [[336, 280], [320, 50], [300, 250], 'fluid'])
 .build();

 slot.defineSizeMapping(mapping2);
 slot.addService(googletag.pubads());
 googletag.enableServices();
 googletag.display('andreilaslau.ro_responsive_2');
 });
 </script>
</div>

</div>

<p>Conform datelor Institutului NaÈional de Statistică, un român consumă, în medie, pe an, 150 litri de băuturi răcoritoare.<br />
Lista ingredientelor care îÈi distrug sănătate:<br />
Ingredientele regăsite în compoziÈia băuturilor răcoritoare fără zahăr/dietetice analizate sunt următoarele: apă, apă carbogazoasă,</p>
<p>dioxid de carbon, suc de struguri (0,1%), suc de mere (0,1%), suc natural de fructe: căpÈuni, zmeură, coacăze negre, afine, viÈine în proporÈii variabile (0,1%), maltodextrină, concentrat de morcovi cu rol de colorare, extracte cu rol de colorare din hibiscus Èi morcov, arome naturale de lămâie Èi lime, aromă naturală de portocale Èi alte arome, cafeină, arome, suc de portocale, antioxidanÈi (acid ascorbic),</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.92 -->
<div class="quads-location quads-ad68338 " id="quads-ad68338" style="float:none;text-align:center;padding:0px 0 0px 0;" data-lazydelay="3000">
<div class="quads-ad-label quads-ad-label-new">Advertisement</div><!-- responsive 3 -->
<script async src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js"></script>
<div id="andreilaslau.ro_responsive_3">
 <script>
 window.googletag = window.googletag || { cmd: [] };
 googletag.cmd.push(function() {
 var slot = googletag.defineSlot('/23293390090/andreilaslau.ro/andreilaslau.ro_responsive_3', [[300, 250], [320, 50], [468, 60], [336, 280], 'fluid'], 'andreilaslau.ro_responsive_3');

 var mapping3 = googletag.sizeMapping()
 .addSize([980, 0], [[468, 60], [336, 280], [300, 250], 'fluid'])
 .addSize([750, 0], [[468, 60], [336, 280], [300, 250], 'fluid'])
 .addSize([320, 0], [[336, 280], [320, 50], [300, 250], 'fluid'])
 .build();

 slot.defineSizeMapping(mapping3);
 slot.addService(googletag.pubads());
 googletag.enableServices();
 googletag.display('andreilaslau.ro_responsive_3');
 });
 </script>
</div>

</div>

<p>acidifianÈi (acid citric, acid fosforic, citraÈi de sodiu), îndulcitori (aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharine), coloranÈi (caramel cu sulfit de amoniu, albastru patent V, albastru briliant FCF, brunt HT, azorubină, roÈu ponceau, coÈenilă, caroteni, beta- apo-8-carotenal, antocianine), conservanÈi (benzoat de sodiu, sorbat de potasiu), corectori de aciditate (citraÈi de sodiu), stabilizatori (gumă arabică, gumă de ester, gumă de guar, esterii colofoniului cu glicerolul, esteri glicerici ai răÈinilor din lemn).</p><div class="amp-ad-wrapper amp_ad_1 ampforwp-incontent-custom-banner ampforwp-incontent-ad3"><amp-ad width="336" height="280" type="sulvo" data-ad="andreilaslau.ro_amp_display_336x280" class="demand-supply"></amp-ad></div>
<p>Îndulcitorii sintetici, de 200 de ori mai dulci ca zahărul!<br />
Dintre ingredientele menÈionate mai sus, cele mai utilizate sunt:<br />
– TOATE produsele analizate conÈin îndulcitori sintetici (aspartam, zaharine, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu), după cum urmează:<br />
– 46% conÈin TREI TIPURI DE ÎNDULCITORI SINTETICI;<br />
– 39% conÈin PATRU TIPURI DE ÎNDULCITORI SINTETICI;<br />
– 11% conÈin DOUĂ TIPURI DE ÎNDULCITORI SINTETICI;<br />
– 4% conÈin UN SINGUR TIP DE ÎNDULCITORI SINTETICI.<br />
Îndulcitorii sintetici au o putere de îndulcire care poate fi de până la de 200 de ori mai mare decât zahărul. AceÈtia pot declanÈa o serie de afecÈiuni medicale, cum ar fi: boala Alzheimer, boala Parkinson, boala Basedow-Graves, epilepsie, scleroză multiplă, diabet Èi depresie.</p><div class="amp-ad-wrapper amp_ad_1 ampforwp-incontent-custom-banner ampforwp-incontent-ad1"><amp-ad width="336" height="280" type="sulvo" data-ad="andreilaslau.ro_amp_display_336x280" class="demand-supply"></amp-ad></div><div class="b03d97280e765d707d336f444dd9d428" data-index="5" style="float: none; margin:0px 0 0px 0; text-align:center;">
<div data-type="_mgwidget" data-widget-id="1671590"> 
</div> 
<script>(function(w,q){w[q]=w[q]||[];w[q].push(["_mgc.load"])})(window,"_mgq"); 
</script> 
 
 
 <script id="_vidverto-362eafc0ba2cb293c4d0e2c47c8d893c">!function(v,t,o){var a=t.createElement("script");a.src="https://ad.vidverto.io/vidverto/js/aries/v1/invocation.js",a.setAttribute("fetchpriority","high");var r=v.top;r.document.head.appendChild(a),v.self!==v.top&&(v.frameElement.style.cssText="width:0px!important;height:0px!important;"),r.aries=r.aries||{},r.aries.v1=r.aries.v1||{commands:[]};var c=r.aries.v1;c.commands.push((function(){var d=document.getElementById("_vidverto-362eafc0ba2cb293c4d0e2c47c8d893c");d.setAttribute("id",(d.getAttribute("id")+(new Date()).getTime()));var t=v.frameElement||d;c.mount("10405",t,{width:720,height:405})}))}(window,document);</script>
</div>

<p>82% dintre produsele analizate conÈin acid citric. Acesta este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparÈine clasei de acizi carboxidici Èi este folosit ca acidifiant.Poate provoca dureri abdominale Èi ataca smalÈul dinÈilor. Acidul citric nu este recomandat în alimentaÈia copiilor. De asemenea, nu trebuie consumate alimente ce conÈin acid citric de către cei care au afecÈiuni cardiovasculare sau renale, afecÈiuni ale aparatului digestiv Èi diaree.<br />
75% dintre produsele analizate conÈin benzoat de sodiu, conservant sintetic care, în reacÈie cu acidul ascorbic, generează benzen, substanÈă toxică cancerigenă. În urma unui studiu realizat pe 200 de sortimente de sucuri de către FDA (Federal Trade Commission – USA) în anul 2005, la 10 dintre acestea s-a identificat un conÈinut de benzen cuprins între 7 Èi 89 ppm (părÈi per milion), limita maximă admisă în apa potabilă fiind de 5 ppm. În urma acestei constatări, marii procesatori de sucuri din SUA au decis să nu mai folosească acest conservant. Benzoatul de sodiu poate produce reacÈii alergice, hiperactivitate Èi lipsă de concentrare la copii (ADHD).</p>
<p>50% dintre produsele analizate conÈin coloranÈi sintetici (caramel cu sulfit de amoniu, albastru patent V, albastru briliant FCF, brunt HT, azorubină, roÈu ponceau). ColoranÈii sintetici pot provoca reacÈii alergice, modificări cromozomiale, tulburări de respiraÈie, dermatite Èi au potenÈial cancerigen. Produsele alimentare care conÈin coloranÈi sintetici nu sunt recomandate copiilor.<br />
36% dintre produsele analizate conÈin coloranÈi naturali (coÈenilă – colorant natural roÈu obÈinut dintr-o specie de gândac din America de Sud, caroteni, beta- apo-8-carotenal Èi antocianine), în timp ce 14% dintre produsele analizate nu conÈin niciun fel de coloranÈi.</p>
<p>„Băuturile răcoritoare fără zahăr sunt realizate dintr-un amestec de apă, arome, cantităÈi infime de suc din fructe Èi aditivi alimentari. Aceste produse sunt lipsite de nutrienÈi, generează impresii olfactive artificiale Èi nu au valoare biologică. În baza studiilor realizate în cadrul unor universităÈi Èi instituÈii medicale de prestigiu, experÈii în nutriÈie Èi medicii pediatri nu recomandă folosirea acestor produse în alimentaÈia copiilor, dar nici în cea a adulÈilor cu afecÈiuni medicale precum boli cardiovasculare, metabolice Èi neurovegetative.Din păcate, aceste produse, din cauza accesibilităÈii date de preÈ (in medie 47 de bani per litru), sunt consumate în cantităÈi mari de către familiile cu venituri situate sub salariul mediu pe economie. Având în vedere numărul mare de substanÈe chimice din astfel de produse, solicităm menÈionarea pe etichetă a unui mesaj de atenÈionare de tipul A NU SE CONSUMA DE CĂTRE COPII!”,explică conf. univ. dr. Costel Stanciu, preÈedinte APC România.<br />
Sursa: <a href="http://www.doctorulzilei.ro/cele-mai/">www.doctorulzilei.ro</a></p>
<div class="b03d97280e765d707d336f444dd9d428" data-index="3" style="float: none; margin:0px 0 0px 0; text-align:center;">
<div data-type="_mgwidget" data-widget-id="1603935"> 
</div> 
<script>(function(w,q){w[q]=w[q]||[];w[q].push(["_mgc.load"])})(window,"_mgq"); 
</script> 

</div>

<div style="font-size: 0px; height: 0px; line-height: 0px; margin: 0; padding: 0; clear: both;"></div></p>

This website uses cookies.