Ziarul Ring: Dr. Andrei Laslau ne dezvaluie cum a slabit 20 kg in 45 de zile

 

Dr. Andrei Laslau ne dezvaluie cum a slabit 20 kg

Rezident anul IV la Chirurgie, la Spitalul „Sf. Ioan”, dr. Andrei Laslău este mai mult decât pasionat de nutriţie. Studiul pe care s-a bazat lucrarea lui de diplomă a fost publicat în jurnalul „Public Health Nutrition” al Cambridge University Press. În plus, dieta pe care ne-o dezvăluie dr. Laslău este cea care, anul trecut, l-a ajutat să-şi recapete silueta, scăpând de 20 de kilograme în 45 de zile.

Nu ne spune poveşti. A fost supraponderal, ştie cum arată viaţa unui om cu astfel de probleme, dar, din fericire, dr. Andrei Laslău a găsit şi soluţia pentru a scăpa de kilogramele în plus, iar acum este dispus să o dezvăluie tuturor celor care se confruntă cu astfel de probleme.

65% din calorii, din grăsimi
„Dieta keto nu este restrictivă. Poţi mânca regeşte. Îţi permite orice aliment, la orice oră, dacă îţi este foame. Dieta ketogenică cere ca, din totalul caloriilor zilnice, 65% să provină din grăsimi, 30% din proteine şi 5% din glucide. Diminuarea glucidelor în dietă scade nivelul de insulină, iar aceasta duce la activarea lipazei. Aceasta desface trigliceridele din ţesutul adipos în acizi graşi. Aceştia ajung în sânge, sunt transferaţi în mitocondrie – uzina energetică a celulei, unde sunt oxidaţi şi se formează ketone, pe care le poate folosi organismul pentru energie”, explică dr. Laslău pe pagina sa www.facebook.com/drlaslauandrei.

Nu se pierde masa musculară

„Dieta keto permite scăderea semnificativă în greutate, dar păstrează 90% din masa musculară, determină scăderea trigliceridelor, menţine glicemia în limite foarte bune, scade colesterolul rău şi creşte colesterolul bun şi determină scăderea inflamaţiei sistemice. Slăbirea ţine de reacţia organismului fiecăruia. În general, femeile pierd în greutate mai lent decât bărbaţii. Eu, de exemplu, am slăbit, cu această dietă, 20 de kg în 45 de zile”, susţine medicul.

Ce boli ameliorează
– sindrom metabolic
– steatoza hepatică
– diabet de tip II
– dislipidemie
– epilepsie
– Parkinson
– scleroză multiplă
– Alzheimer
– unele tipuri de cancer

Ce poţi mânca
– salate
– legume
– carne fiartă sau la cuptor
– peşte
– brânzeturi
– ouă
– oleaginoase sau fructe puţin dulci

„Contrar părerii unor nutriţionişti că sistemul nervos funcţionează numai cu glucoză, creierul este un mare consumant de ketone în dieta keto.” 
– Dr. Andrei Laslău

„Oamenii cred că mâncând puţine grăsimi slăbesc, deşi este exact pe dos. Cea mai bună metodă de a slăbi este să mănânci mai multe grăsimi şi să restricţionezi la maximum carbohidraţii, în special zaharurile simple.” – Dr. Andrei Laslău

„Există studii experimentale pe animale care au obţinut rezultate bune tratând tumori cerebrale cu dieta keto şi iradiere.” – Dr. Andrei Laslău

Sursa: Interviu acordat Ziarului Ring prealuat cu acord scris

Publicitate

This website uses cookies.