10 strategii care ajută la prevenirea apariţiei bolii Alzheimer

Toate dovezile sugereaza ca vitamina D ajuta la protejarea impotriva acestor conditii, chiar daca sunt necesare mai multe studii clinice umane pentru a sprijini acest lucru. In afara de a merge în soare, o modalitate buna de a obtine cantitatea necesara de vitamina D este de a lua suplimente.

3. Ulei de peste
Nivelurile scazute de DHA (acid decosahexaenoic) sunt legate de cresterea tulburarilor cognitive si de memorie slaba la adultii in varsta. Puteti gasi aceasta grasime în ulei de peste, astfel luandu-l ca un supliment este o modalitate foarte buna de a preveni dementa in stadii incipiente.

Doza zilnica recomandata de DHA pentru a obtine stimularea creierului este 1000mg. Asa ca, consuma ulei de peste suficient (de obicei, o combinatie de DHA si EPA) pentru a obtine aceasta valoare DHA. Suplimentarea necorespunzatoare cu ulei de peste poate avea anumite efecte secundare, astfel consultati un medic înainte de a lua in considerare aceasta optiune.

4. Complex de vitamina B
Aceste vitamine joaca un rol important in multe procese celulare. Vitamina B6, B12 si acid folic sunt extrem de utile in reducerea nivelului de homocisteină, HC – o molecula care dauneaza sistemului vascular.
Nivelurile ridicate de HC poate creste riscul de accident vascular cerebral , boli de inima, precum si alte probleme vasculare care duc la declinul cognitiv legat de imbatranire.

Pentru a reduce nivelurile acestei molecule, precum si efectele sale negative asupra organismului, luati complex B , care include 500mcg de vitamina B12 .
5. Fii activ fizic
Una dintre cele mai bune moduri de a creste puterea sistemului vascular este de a face miscare ca inima ta sa pompeze in fiecare zi.

Fiind activi fizic puteti preveni aproape toate problemele de sanatate cronice, iar acest lucru include chiar si o jumatate de ora de mers pe jos, gradinarit, sau cu bicicleta.
6. Incearca ceva nou pentru a provoca creierul în fiecare zi
Daca veti da creierului dumneavoastra o sarcina diferita in fiecare zi, veti intarzia debutul de dementa. Aceasta include a face puzzle-uri de cuvinte, integrame,si invatarea unei noi limbi.
7. Renuntarea la fumat si controlul consumului de alcool
Faptul ca fumatul si consumul de alcool excesiv este daunator pentru sanatatea dumneavoastra, la atat de multe niveluri este mai mult decat clar. Aceste obiceiuri nesanatoase duc la dezvoltarea unei game largi de boli cronice.
Un studiu a aratat ca fumatorii de zi cu zi au un risc mai mare de boala Alzheimer decat fostii fumatori si nefumatori cu 45%. In ceea ce priveste consumul de alcool, cei care beau unu pana la sase pahare pe saptamana, care este considerata ca fiind cantitate moderata de alcool, au cel mai mic risc de dementa.
In mod surprinzator, acest risc este usor mai mare la persoanele care nu beau deloc alcool.
Asa ca, consumatorii de alcool moderat au cel mai mic risc de a dezvolta dementa din cauza efectelor antioxidante la consumul moderat de alcool, în special vin rosu.
8. Protejați-ti creierul
Protejeaza capul și creierul prin purtarea de o casca atunci cand mergi pe bicicleta. Fiti foarte atent daca ati suferit vreodata o comotie pentru a proteja creierul tau de daune in continuare.
9. Ramaneti conectat social
A fi activ social este una dintre cele mai bune metode pentru a preveni multe probleme de sanatate. Combinatia dintre prieteni si natura este mare pentru starea generala de sanatate si starea de spirit.
10. Controlul colesterolului, a tensiunii arteriale, repausul alimentar de zahar din sange si greutatea
Sanatatea cardiovasculara si metabolica afecteaza riscul de dementa, accident vascular cerebral, boli de inima si alte boli. De aceea , este recomandat sa mentineti nivelul lor la nivelele recomandate. Adultii cu diabet zaharat de tip 2 , dezvoltat la mijlocul vietii lor au un risc de 50% mai mare de a dezvolta boala Alzheimer decat persoanele cu un nivel normal de zahar din sange.
Acestea sunt cateva sugestii pe care ar trebui sa le aveti in vedere pentru a proteja creierul tau de un declin cognitiv si dementa. Acum, ca stiti aceste sfaturi utile, puteti incepe sa aveti mai multa grija de dumneavostra si creierul dumneavoastra.
Sursa
Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook