Mihaela Bilic: Renunta o luna la acest aliment si iti garantez ca vei slabi. Despre ce aliment e vorba

Vrei sa slabesti rapid si sanatos dar nici o dieta nu te ajuta?

Nutritionistul Mihaela Bilic, ne spune cum putem scapa de kilogramele nedorite renuntând doar la un singur aliment.

Un aliment care se gaseste în fiecare casa si se foloseste practic la orice gatit. Un produs la care cu siguranta nu te-ai gândit ca te poate îngrasa. În doar o luna vei reusi sa slabesti garantat si sa ai un corp perfect. Iata despre ce aliment este vorba!

Nutritionistul Mihaela Bilic ne învata cum sa reinventam gatitul în favoarea siluetei.Iata ce a scris pe pagina sa de facebook:

„Nimic nu se compara cu mancarea gatita cand vine vorba de preparate echilibrate si sanatoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeala pe pâine din frigider are volum mic si multe calorii.

Orice poti manca rece in picioare, in masina sau in canapea la televizor ingrasa mai tare decat o farfurie de ciorba sau de tocanita.

Pentru cei care vor sa slabeasca exista chiar recomandarea sa nu aiba la indemana decat mancare care trebuie gatita/incalzita/mancata cu tacâmuri.

Dar si gatitul asta poate fi o capcana daca nu suntem atenti la ulei. Avem in traditiile culinare uleiul ca si ingredient obligatoriu in orice preparat, totul incepe cu „se pune ulei in cratita”( La 100cal/lingura pot sa va spun ca obiceiul asta ne „costa” silueta.

Orice mancare cu legume poate deveni bomba calorica in functie de cat ulei contine, nu e nevoie sa fie snitel, chiftele sau peste prajit ca sa ne ingrasam, o facem si cu un ghiveci care are ulei.

Nu conteaza tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care il da mancarii e relativ, mai degraba e in credinta noastra ca fara ulei nu se poate.

In Franta pacientii obezi sunt obligati sa asiste la o lectie de gatit in care nu se foloseste ulei, tocmai pentru a vedea/simti ca gustul nu depinde de el. Cu sos de rosii, condimente si ierburi aromate se obtin preparate mai gustoase.

Apoi, daca avem carne, peste sau branza intr-o mancare savoarea e garantata. „Economia” pe care o faceti in bugetul caloric e uriasa daca eliminati uleiul de gatit. Si pe langa silueta, sanatatea voastra va avea de castigat scapând de prezenta lui Omega 6 cu efect pro-inflamator.

Va provoc la o incercare: renuntati o luna la sticla de ulei de gatit si descoperiti ce gust are mancarea fara el. Lasati doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veti slabi, va promit!”

Sursa: culinar.bzi.ro

Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook