Moduri sigure si naturale prin care iti poti curata baia

Curatarea baii necesita timp si munca. De cele mai multe ori, noi folosim detergenti, sapunuri sau agenti de inalbire pentru a o pastra curata, fara microbi si cu un miros destul de placut.

Dar, daca aceste produse sunt inhalate sau atinse pot deveni nocive.”

Multe dintre aceste solutii contin substante chimice toxice, inclusiv solventi, amoniac, formaldehida si cancinogeni. Cele mai putine dintre ele ne pot provoca iritarea ochilor, a pielii si probleme respiratorii.

Iar daca sunt inghitite pot degenera arsuri grave,orbire, cancer si chiar moarte”, spune Autoritatea Organica.

Un studiu realizat in 2015 a aratat ca copii expusi la inalbitor in case au avut un risc cu 20% mai mare de gripa si boli respiratorii.

Medical Daily sustine ca „inalbitorul si alte produse de curatare pot deteriora mucoasa celulelor pulmonare, cauzand inflamatie si marind sansa de a dezvolta infectii pulmonare.

Desigur, s-a cunoscut faptul ca produsele de curatare comune nu sunt menite sa fie inhalate sau ingerate.

Doar inspiratia tipic Lysol va poate face sa va simtiti ametit sau sa aveti senzatii de greata.Dar studiul intareste importanta constientizarii efectelor adverse ale inalbitorului si ale articolelor de uz casnic”.

De asemenea, inalbitorii pot colora mucegaiul alb, dar nu va ucide radacina mucegaiului. Grainge spune urmatoarele: „Clorul inalbitor nu este inregistrat de EPA ca un dezinfectant care ucide mucegaiul.

Acest fapt extrem de important poate fi vazut pe eticheta produselor. Multe produse folosite pentru albire nu contin aceasta inregistrare EPA necesara pentru uciderea mucegaiului.

Inalbitorul elimina decolorarea provocata de mucegai, dar poate lasa urme dupa microflora (spor de plante), care permite dezvoltarea mucegaiului si capacitatea acestuia de a se intoarce exact in aceeasi zona. Inalbitorul nu distruge sporii”.

Iata cateva alternative mai ecologice prin care va puteti mentine baia curata:

1.Otetul

Conform Natural Living Ideas, otetul este printre cei mai versatili si eficienti curatatori naturali. Natura sa acida creeaza un mediu care inhiba cresterea mucegaiului si a altor bacterii.

Este, de asemenea, fantastic pentru eliminarea depunerilor de sapun, depozitelor minerale si petelor de apa.

Se amesteca parti egale de otet distilat alb si apa intr-un recipient pulverizator. Amestecul se aplica din belsug pe suprafetele de gresie.

Se lasa timp de cateva minute inainte de a freca cu o perie sau cu un burete. Petele suplimentare si foarte dificile necesita combinarea otetului cu bicarbonat de sodiu.

Otetul functioneaza, de asemenea, ca un agent preventiv zilnic, asa ca fiti siguri de reusita acestuia pe gresie si pe suprafetele de sticla.

2.Bicarbonatul de sodiu

Mother Nature Network explica faptul ca bicarbonatul de sodiu este usor abraziv, deci este ideal pentru indepartarea resturilor de mucegai si mucegaiului.

Acesta functioneaza foarte bine in locurile dificile, cum ar fi pasta de ciment, atunci cand mucegaiul lasa pete chiar si dupa ce a fost inlaturat.

Faceti o pasta din bicarbonat de sodiu si apa, si aplicati-o pe suprafata respectiva cu ajutorul unei perii sau a unui burete.

Clatiti cu otet alb pentru a elimina rezidul alb lasat in urma de bicarbonatul de sodiu.

3.Peroxidul

Peroxidulul de hidrogen este un fungicid si un agent de albire. House Logic spune: ”

Daca exista un exces de umiditate in casa dumneavoastra, mai intai uscati bine locul, apoi pulverizati cu peroxid de hidrogen din belsug. Acesta se gaseste in apa oxigenata.

Lasati sa actioneze timp de cateva minute, iar dupa curatati locul cu o periuta de dinti veche.

Poate fi necesar sa repetati procesul de cateva ori, in functie de cat mucegai se afla in acel loc. Veti observa, in cele din urma, ca locul va deveni din nou curat.”

Sursa:doctoral.eu

Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook