7 lucruri care declanșează boala Alzheimer

Alzheimer este una dintre cele mai îngrozitoare condiții căreia trebuie să îi faceți față.

Asta pentru că, spre deosebire de cancer, Alzheimer nu are încă un leac. Pe scurt, odată ce se instalează, tot ce puteți face este să încetiniți progresia bolii.

De aceea, cel mai bun mod de acțiune pentru tratarea afecțiunii este de a încerca să o preveniți cât mai mult posibil. Studiile arată că există o mulțime de factori de mediu și de stil de viață care pot contribui la dezvoltarea bolii. Iată ce trebuie să știți.

7 cauze comune ale bolii Alzheimer

Protejați-vă creierul prin evitarea acestor 7 cauze ale bolii Alzheimer.

1. Expunerea la plumb

Este bine documentat faptul că expunerea la plumb contribuie la afecțiunile cardiovasculare.

Cu toate acestea, studiile arată, de asemenea, că adulții cu niveluri mai mari decât cele medii de plumb din sânge au tendința de a prezenta niveluri ușoare de insuficiență cognitivă și sunt la un risc mult mai mare de demență și Alzheimer.

Expunerea la metale grele, în general, creează stres oxidativ asupra corpului. Puteți ajuta la atenuarea stresului prin consumul de alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele care au culoarea verde, roșie și albastră.

2. Medicamente anticholinergice comune

Cercetările publicate recent relatează un număr de medicamente cu prescripție medicală și medicamente uzuale cu un risc crescut de apariție a bolii Alzheimer și a demenței.

În special, o familie de medicamente cunoscute ca anticholinergice care includ antidepresive triciclice, antihistaminice și antimuscarinice. Efectele sunt dependente de doză: cu cât luați mai mult, cu atât riscul este mai mare.

3.Insecticidul DDT

De asemenea cunoscut sub numele de DDE, acest tip de insecticid a fost interzis în Statele Unite în 1972.

Acesta este încă folosit foarte mult în alte părți ale lumii, inclusiv multe din care SUA importă produse alimentare. Nivelurile mai ridicate de DDE din sânge sunt legate de un risc semnificativ ridicat de Alzheimer.

Asigurați-vă că spălați cu atenție toate fructele și legumele înainte de a le consuma (de preferință cu un produs de curățare pe bază de ulei esențial) și evitați să cumpărați pește din țările în care DDE este încă folosit

4.Depresie

Legătura minte-corp este extrem de influentă. Cercetarile au descoperit ca adultii cu simptome de depresie au de 1,5 ori mai multe sanse de a dezvolta Alzheimer si depresie. Riscul poate fi crescut prin tratarea depresiei cu medicamente antidepresive triciclice.

5. Gânduri negative privind îmbătrânirea

Asemănător cu depresia, viziunea cuiva asupra îmbătrânirii poate afecta modul în care mintea ta literalmente îmbătrânește. Având o viziune negativă despre îmbătrânirii poate duce la modificări degenerative ale creierului dvs., rezultând un risc crescut de boală Alzheimer. Gandeste pozitiv!

6. Lipsa exercițiului

Dincolo de beneficiile pentru organismul dumneavoastră, un studiu din 2015 a constatat că cei care fac activitate fizică în mod regulat reduc riscul de boală degenerativă a creierului cu mai mult de 50%.

Pe măsură ce îmbătrâniți, exercițiile aerobice ușoare zilnice, cum ar fi o plimbare lungă, ar trebui să vă ajute. De asemenea, vă veți simți mai bine și veți avea mai multă energie decât omologii dvs. inactivi.

7. Răni la cap

Ar trebui să nu fie o surpriză faptul că trauma fizică a craniului și a creierului poate duce la modificări degenerative mai târziu în viață.

Contuzii repetate, în special cele care implică o pierdere a conștienței la apariția leziunii, sunt legate de un risc semnificativ mai mare de boală Alzheimer.

Purtați întotdeauna centura de siguranță atunci când conduceți și o cască când participați la sport pentru a vă proteja capul!

Sursa: dailyhealthpost.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook