Cum sa faci mamaliga ca sa nu-ti iasa cu cocoloase – Trucuri de la gospodine

Publicitate

Desi pare floare la ureche, fiertul mamaligii se poate dovedi o adevarata provocare chiar si pentru gospodinele iscusite.

Cel mai rau lucru care ti se poate intampla atunci cand faci mamaliga este sa iasa cu cocoloase.

Publicitate

Din fericire, exista un truc care care te scapa de aceasta problema.

Tot ce ai de facut este sa stropesti malaiul cu apa rece inainte de a-l pune la fiert.

Publicitate

Alte trucuri:

1. Pune usturoiul intr-un bol si acopera-l cu un altul. Agita cele doua boluri si in cel mai scurt timp, cateii de usturoi vor fi curatati. Simplu, nu?

2. Nu curata cartofii de coaja daca vrei doar sa ii fierbi. Spala-i bine inainte si pune oala pe foc. Dupa ce cartofii s-au fiert, coaja se va indeparta cu usurinta.

3. Daca vrei sa prepari cartofi prajiti ori copti, foloseste aparatul de feliat mere pentru a obtine felii perfecte!

4. Vrei sa storci repede toata zeama dintr-o lamaie? Bag-o la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde inainte de a scoate sucul din ea.

5. Caramelizeaza ceapa mai rapid, adaugand bicarbonat de sodiu in tigaie.

6. Daca prepari o prajitura cu unt, congeleaza-l si da-l prin razatoare pentru a-l incorpora mai rapid in compozitia desertului.

7. Pune o carpa sau un prosop de hartie sub tocator pentru a impiedica alunecarea sa atunci cand toci legume sau fructe.

8. Infige un cutit ascutit in samburele de avocado pentru a-l scoate din miez.

9. Curata capsunile rapid, trecand un pai prin mijlocul fructului.

10. Scoate rapid samburii cireselor, folosind o agrafa de birou.

Publicitate

11. Taie sticlele de ketchup, maioneza sau mustar pe din doua pentru a nu pierde nimic din continutul lor.

12. In timp ce pregatesti mancarea, pune o lingura de lemn deasupra oalei pentru a evita ca sosul/zeama sa dea pe dinafara.

13. Pune caserola cu inghetata intr-o punga ermetica si apoi bag-o la congelator. Astfel, textura moale a inghetatei se va pastra, iar tu nu te vei mai chinui sa o dezgheti de fiecare data cand vrei sa mananci din ea.

14. Stiai ca poti obtine si cuburi de gheata complet transparente? Fierbe apa inainte de a o pune in tava.

15. Vrei sa prepari peste la gratar? Pune-l pe un pat de felii de lamaie pentru ca el sa absoarba aroma si sa nu se mai lipeasca.

16. Pune un cub de gheata in farfuria cu mancare daca vrei sa scapi de excesul de grasime din mancare. Grasimea se va strange in jurul ghetii, iar tu o vei putea inlatura rapid.

17. Inainte de a te apuca de gatit, pune o oala cu apa la fiert. Mai mult ca sigur vei avea nevoie de ea.

18. Inlocuieste cuburile de gheata cu fructe congelate atunci cand vrei sa racesti bauturile alcoolice.Astfel, acestea nu se vor mai dilua. Poti folosi capsuni, mure, zmeura sau chiar cirese.

19. Ai spart un ou intr-un bol, dar a cazut inauntru si putina coaja? Umezeste-ti mana si vei scoata coaja cat ai zice “peste”!

20. Ai pus prea multa sare in mancare? Adauga o felie de cartof crud. Acesta va absorbi toata sarea, iar mancarea va fi din nou delicioasa.

Surse: culinar.bzi.ro

www.gustos.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook