Cum se congelează corect mărarul și pătrunjelul? Orice gospodină trebuie să știe asta

Cum se congelează corect mărarul și pătrunjelul? Orice gospodină trebuie să știe asta
Multe gospodine au obiceiul să pună verdeaţă la congelator, însă procedeul de a o depozita în punguţe este total greşit, spun nutriţioniştii.
Iată câteva reguli pentru a depozita corect frunzele de pătrunjelul, ţelină, mărar sau leuștean timp de trei sau patru luni de zile în congelator:

– se folosesc cutii de plastic, cu capac care se închid bine;
– verdeața pe care o o congelezi trebuie să fie foarte proaspătă, spălată bine sub jet de apă;
– o cutie bună de congelat este o cutie foarte plină, cu verdeţuri tocate
bine şi uniform şi foarte bine scurse de apă. Dacă rămâne apă pe frunze cristalele de gheaţă vor strica calitatea frunzelor.

– este indicat a se scrie pe cutie ce se află înăuntru, pentru a nu umbla degeaba în cutii;
– în congelator mai pot fi pătrate legături de tarhon, dar și frunze de mentă.
Când foloseşti verdeţurile congelate scoate cu o furculiţa o bucată şi pune-o direct congelată în mâncarea fierbinte la final.

Câteva exemple de verdeţuri puse la congelat:
Dacă vrei să faci o supă cremă de ţelină, pune cutiile cu frunză de ţelină tăiată în bucăţi mari. Scoate-le din congelator şi pune bucăţile direct la fiert. Următorul pas este să le pui în blender alături de rădăcina de ţelină sau poate fi decongelată şi tăiată, fiindcă frunza de ţelina este mult mai rezistentă.

Pentru ciorba de tarhon cu perişoare, poţi pune şi câteva legături de tarhon, pregătite la fel ca frunzele de ţelină
Pentru prăjituri ar fi ideal să pui în congelator şi frunze proaspete de mentă, într-o cutie mică.
Sfat pentru gătit
Dacă foloseşti pentru prepararea mâncării verdeţuri congelate, scoate cu o furculiţa o bucată şi adaug-o direct în mâncarea fierbinte, la final.
Sursa: www.antena3.ro
Articol preluat integral cu acord scris.

 

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook