Cum tratezi corect herpesul

Herpesul este o infectie virala care poate fi de doua tipuri: herpesul genital (HSV-2) si herpesul bucal (HSV-1). Simptomele pot include vezicule dureroase sau eruptii cutanate in jurul zonei infectate, precum si mancarime si arsuri. De obicei, infectia poate fi tratata cu medicamente antivirale, dar nu poate fi complet vindecata. Este important sa se evite contactul sexual sau orice alte contacte cu zonele infectate.

CAUZE

Herpesul este cauzat de virusul herpes simplex (HSV), care poate fi transmis prin contact direct cu pielea sau mucoasele infectate. Cel mai frecvent, herpesul este transmis prin contact sexual, dar poate fi, de asemenea, transmis prin contact oral sau prin atingerea unei zone infectate, apoi atingerea ochilor sau a altor zone ale corpului. Uneori, virusul poate fi transmis de la mama la copil in timpul nasterii. In cazul in care o persoana este infectata cu virusul poate fi purtator si poate transmite virusul chiar daca nu are simptome evidente.

Cum se manifesta herpesul?

Simptomele herpesului variaza in functie de tipul de infectie si de zona afectata.

-Herpesul genital poate cauza vezicule dureroase sau eruptii cutanate in jurul zonei genitale sau anal, precum si mancarime si arsuri. De asemenea, poate cauza dureri la urinare sau dureri in timpul actului sexual.

-Herpesul bucal poate cauza vezicule dureroase sau eruptii cutanate in jurul gurii sau buzelor, precum si mancarime si arsuri.

In plus, ambele tipuri de herpes pot cauza simptome generale, cum ar fi febra, frisoane, dureri de cap sau oboseala. De obicei, simptomele apar in cateva zile dupa expunerea la virus. Desi simptomele pot fi tratate, virusul ramane in organism si poate provoca recidive.

Cum atenuam simptomele?

Exista mai multe modalitati de a atenua simptomele herpesului:

-Medicamente antivirale: Acestea pot fi luate pentru a reduce durata si severitatea simptomelor herpesului. Medicamentele antivirale pot fi luate in timpul unei recidive sau utilizate ca tratament continuu pentru a preveni recidivele.

-Medicamente pentru durere: analgezice precum ibuprofen sau paracetamol pot ajuta la reducerea durerii si mancarimii provocate de herpes.

-Bai de sare sau comprese reci: Acestea pot ajuta la ameliorarea durerii si mancarimii.

Articolul continuă după reclame

-Evitarea contactului cu zonele infectate: este important sa evitati contactul sexual sau orice alte contacte cu zonele infectate pentru a preveni raspandirea virusului si pentru a evita infectarea altor persoane.

-Igiena: Este important sa pastrati zonele infectate curate si uscate, prin evitarea umezelii si a frecarii zonei infectate.

-Tratamentul precoce: In cazul in care simptomele sunt tratate la primele semne poate reduce durata si severitatea simptomelor.

Ce remedii pot fi utilizate pentru a estompa leziunile si simptomele neplacute?

Exista mai multe remedii naturale care pot fi utilizate pentru a estompa leziunile si simptomele neplacute cauzate de herpes:

-Ulei de arbore de ceai: acesta poate ajuta la ameliorarea durerii si mancarimii.

-Ulei de lamaie sau suc de lamaie: acestea pot ajuta la uscarea veziculelor si la accelerarea vindecarii.

-Miere: aceasta poate ajuta la ameliorarea durerii si mancarimii si la accelerarea vindecarii.

-Aloe vera: aceasta poate ajuta la ameliorarea durerii si mancarimii si la accelerarea vindecarii.

-Ulei de eucalipt: aceasta poate ajuta la ameliorarea durerii si mancarimii.

-Ulei de lavanda: aceasta poate ajuta la ameliorarea durerii si mancarimii si la accelerarea vindecarii.

Ce tratamente exista contra herpesului?

Exista mai multe tratamente disponibile pentru herpes, inclusiv:

-Medicamente antivirale: Acestea sunt utilizate pentru a reduce durata si severitatea simptomelor herpesului. Exemple de medicamente antivirale utilizate pentru tratamentul herpesului sunt aciclovir, valaciclovir si famciclovir.

-Tratamentul precoce: In cazul in care simptomele sunt tratate la primele semne poate reduce durata si severitatea simptomelor.

-Tratamentul continuu: In cazul persoanelor care au recidive frecvente, medicamentele antivirale pot fi luate in mod regulat pentru a preveni recidivele.

-Tratamentul simptomatic: analgezice precum ibuprofen sau paracetamol pot ajuta la reducerea durerii si mancarimii provocate de herpes.

Este important sa vorbesti cu un medic sau cu un furnizor de servicii medicale pentru a afla care este cel mai bun tratament pentru tine, deoarece fiecare caz este diferit si poate avea nevoie de o abordare personalizata.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook