Drob de vinete – Iata o reteta foarte gustoasa, care iti va potoli foamea cu mare succes

Drob de vinete – Iata o reteta foarte gustoasa, care iti va potoli foamea cu mare succes
Ingrediente:
700 g vinete
6 catei usturoi

4 oua
4 linguri faina
2 cepe
2 ardei grasi
1 legatura marar

unt
sare
piper
Mod de preparare:
Se curata vinetele, se taie cubulete si se fierb 15 minute in apa usor sarata, apoi se lasa la scurt intr-o strecuratoare.

Se caleste ceapa, apoi se adauga ardeiul taiat cubulete, mararul tocat si usturoiul pisat. Se adauga vinetele si se amesteca usor pana cand se omogenizeaza compozitia. Se mixeaza ouale si se adauga compozitia de vinete racorita, faina, sare si piper.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc mediu timp de 30-40 de minute. Se lasa la racit si se taie drobul felii.

RETETA BONUS
Pepeni verzi murati

Printre retetele traditionale de muraturi se numara si acei pepeni murati pe care ii cauta in borcan toata familia. Mai jos, poti afla si tu modalitatea de preparare a acestora, urmand sa te bucuri de gustul lor pe tot parcursul iernii.
Ingrediente:

5 kilograme de pepeni verzi (mici, pentru murat)
1 pahar cu sare
1/2 pahar cu zahar
5 litri de apa
250 de grame de frunze de visin, vita de vie si hrean
Mod de preparare:
Se spala butoiul in care se pun pepenii la murat, precum si pepenii si frunzele folosite pentru aromat. Pe fundul butoiului se pune un strat mai gros de frunze, dupa care se aranjeaza pepenii. Se adauga frunze si printre pepeni, iar cand se umple tot butoiul, se pune un strat de frunze de vita de vie deasupra.

Pentru a prepara saramura, se dizolva sarea si zaharul in cei 5 litri de apa si se adauga compozitia in butoi.
Se repeta procedeul, mentinand proportiile, pana cand sunt acoperiti toti pepenii de apa. Butoiul se inchide ermetic si se lasa intr-un loc racoros si intunecat pentru 1-2 luni sau pana cand sunt gata.
Iti vei da seama ca atunci cand sunt murati, pepenii isi schimba culoarea si se inmoaie. S-ar putea ca pepenii care au coaja mai groasa sa se mureze mai greu, asa ca ii poti manca pe cei cu coaja mai subtire prima data. Iar in 1-2 luni vei putea sa ii mananci alaturi de preparatele tale preferate, impreuna cu intreaga familie.
Sursa: https://culinar.bzi.ro
Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook