Mersul tau spune cat esti de sanatos

Da, mersul spune multe depre sanatatea unei persoane.
Iata 5 exemple de afectiuni care se pot citi doar privind o persoana mergand pe strada:
1.Sunt oameni care merg cu spatele încovoiat. Batranii în general merg adusi de spate.

 

Cifoza este o curbare în fata a regiunii superioare a spatelui. Cand apare durerea înseamna ca este vorba despre aceasta boala ce s-a produs din cauza posturii gresite a corpului. Postura corecta a corpului în timpul mersului este foarte importanta pentru sanatate, de aceea trebuie mereu facute exercitii fizice pentru mentinerea sanatatii coloanei vertebrale. Cifoza este un fel de ,,cocoasăˮ si poate fi si un semn de osteoporoza.

2.O discrepanta între lungimea picioarelor sau o dezvoltare mai mare a muschilor pe o parte a coloanei vertebrale reprezinta factori de risc ai aparitiei scoliozei. Mersul avand postura corpului incorecta poate duce de asemenea la aceasta boala. Pentru a trata scolioza trebuie mers la medic si realizate exercitii fizice care ajuta în corectarea posturii corpului. Exercitiile se fac doar la sfatul medicului.

3.Mersul rigid la o persoana arata ca sufera de sindromul omului anchilozat. Este o boala ce tine de sistemul neurologic si se poate manifesta prin spasme, încordare musculara (mai ales în cazuri de sperieturi si stres emotional), îndeosebi la muschii trunchiului si ai membrelor. În cazuri grave apar probleme ale articulatiilor, deformarea acestora si alte handicapuri.

4.Mersul clatinat, nesigur, dar si tendinta de a tarî picioarele, arata o tulburare de postura si poate fi cazul sindromului de dezadaptare psihomotorie. Acest sindrom apare mai ales la persoanele trecute de 70 de ani, din cauza îmbatranirii organismului. El poate fi produs si de o tumoare pe creier, iar simptomele sale sunt caracteristice si unei hipoglicemii, tulburari metabolice, boli de inima.

5.Mersul aplecat din cauza caratului cumparaturilor poate declansa dureri de ceafa si uneori chiar si dureri de umeri. Ceafa poarta mereu greutatea capului, iar daca este suprasolicitata se poate suferi din cauza unei dureri sacaitoare – un disconfort greu de suportat si care necesita consult medical si tratament pentru vindecare. Traumatismele la nivelul cefei pot afecta si zona umerilor, deoarece zona superioara a spatelui are o structura speciala, destul de complexa, iar acest lucru face ca simptomele de durere (uneori fiind declansate brusc si foarte intens) sa fie si la nivelul cefei si al umerilor. Durerile la ceafa pot fi cauzate si de o serie de boli: tumori, infectii, meningita, inflamarea muschiului cardiac, atac de cord, presiunea pusa pe maduva spinarii, hernia de disc. Infectiile pot fi recunoscute si dupa umflaturile la ceafa.


Pentru a rezolva o parte din problemele organismului trebuie sa-ti gasesti timp pentru odihna si relaxare, trebuie sa dormi suficient noaptea, sa-ti mentii postura corecta a corpului si sa faci multe exercitii fizice.
Sursa: sanatate.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook