Mihaela Bilic: Secretul tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte

Medicul nutritionist Mihaela Bilic vorbeste despre importanta mancarii in prevenirea si eliminarea unor afectiuni ce pot fi mortale.
”Secretul tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte…nu sta in mancare:( Intalnesc deseori persoane care imi cer sfaturi

in legatura cu mancatul sanatos, care vor sa stie cum sa-si pastreze sau sa gaseasca/regaseasca tineretea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea mintii, intelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mancare:)

O fi important ce bagam in gura, cat si cum mancam, dar de aici pana la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga. In primul rand nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie impotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta.

Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru „prostiile” pe care le-ai mancat.
Ar fi prea simplu sa putem dobandi controlul asupra vietii doar stiind ce sa mancam. Hrana e unul din elementele pe care trebuie sa le luam in calcul insa, din pacate, nu cel mai important.

Exista factori cu impact mult mai grav si pe care, de multe ori, nu-i vedem/simtim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de imbatranire, totul ne afecteaza sanatatea. Incepem sa „ruginim” de la prima gura de aer pe care o respiram la nastere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ.

Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasa si ele urme. Si cel mai rau ne facem singuri nestiind sa exteriorizam/neutralizam energia negativa, stresul, grijile. Nemultumirea si necazurile ne imbolnavesc mai mult decat mancarea.

Asa ca nu va mai umpleti cu suspiciune si neancredere farfuriile ci cautati sa va traiti viata frumos, cu bunatate, liniste si impacare. Atat cat o fi ea de lunga!”, scrie Mihaela Bilic intr-o postare pe Facebook.
Sursa: sanatate.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook