Veste proasta pentru romani – Guvernul pregateste mariri de taxe de la 1 octombrie – Toti vom plati mai mult pentru asta

Veste proasta pentru romani – Guvernul pregateste mariri de taxe de la 1 octombrie – Toti vom plati mai mult pentru asta
Vești proaste pentru români, în prag de iarnă: Se scumpesc gazele naturale
Românii primesc o veste foarte proastă, cu doar câteva săptămâni înainte de debutul oficial al sezonului rece.

Vicepreședintele ANRE a anunțat în Parlament că gazele se vor scumpi cu 6%. Președintele ANR a vorbit de o ajustare de 1 – 2% în ceea ce privește energia electrică începând cu 1 iulie. Acesta a precizat că nu se pune încă problema de o creștere a prețului energiei electrice de la 1 aprilie, așa cum au cerut unii furnizori.

În primele luni ale anului, prețul energiei pe bursă a înregistrat un maxim istoric de 680 de lei/MWh, de până de trei ori mai mare decât într-o perioadă normală a acestui an. Acesta ar fi principalul motiv de creștere al prețului energiei electrice.
De asemenea, vom avea o creștere a prețurilor gazelor naturale cu până la 10 procente de la 1 aprilie.

Reprezentanții Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei nu știu în acest moment cât de mare va fi această scumpire.
Furnizorii de gaze vor fi obligați să factureze gazele către populație la prețul actual de 60 lei/MWh, indiferent de costul cu care vor achiziționa gazele naturale.

Acest preț va rămâne în vigoare timp de un an, până la 1 aprilie 2018, când se va face o recalculare a costurilor. „Furnizorii o să factureze cu 60 lei, dar o să plătească cât e prețul de piață și suportă diferența, iar anul viitor vor fi recunoscute costurile”, a afirmat președintele ANRE. Practic, prețul de vânzare a gazelor rămâne tot la nivelul care este acum impus prin lege, de 60 lei/MWh.
Surse: www.stirilekanald.ro
www.stiripesurse.ro

 

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook