10 semne ale anemiei si 8 remedii naturale

Publicitate

3) Cimbrisor

Frunzele de cimbrisor ajută la formarea sângelui. Frunzele ajunse la maturitate sunt recomandate adolescentelor pentru prevenirea anemiei, care poate fi produsă de pubertate si de menstruaţie. Seminţele de cimbrisor sunt, de asemenea, indicate in vindecarea anemiei, deoarece sunt bogate in fier.

4) Lăptuci

Laptuca este un alt remediu pentru această afecţiune, deoarece are un conţinut considerabil de fier. De asemenea, lăptucile sunt considerate si un bun tonic pentru anemie. Fierul din acest aliment este usor absorbit de către organism.

5) Spanac

Această legumă este o valoroasă sursă de fier si un aliment potrivit pentru orice vârstă, având efecte benefice si asupra altor boli cauzate de lipsa de fier.

6) Soia

Soia este bogată in fier si, de asemenea, are o cantitate ridicată de proteine. De cele mai multe ori, persoanele care suferă din cauza anemiei au si probleme digestive, de aceea este de preferat să se consume lapte din soia, pentru că este usor de digerat.

7) Migdale

Migdalele conţin cupru. Acesta, impreună cu vitaminele, acţionează ca un catalizator in sinteza hemoglobinei, astfel, migdalele fiind un remediu folositor pentru anemie.
Reţetă: 7 migdale se ţin in apă timp de două ore, se indepărtează coaja rosiatică, apoi se sfărâmă până se transformă intr-o pastă care trebuie mâncată in fiecare zi, timp de trei luni.

8) Mierea

Mierea este un remarcabil producător de hemoglobină pentru corp. Aceasta are un conţinut ridicat de fier, cupru si mangan.
Ia 2-3 linguri (30-45 ml) de miere zilnic, in oricare formă iţi place – in apă călduţă, in cerealele de la micul dejun, pe pâine prăjită sau ca atare.

Alte medicamente naturale

Mai sunt câteva alimente cu un conţinut bogat de fier, care pot fi folosite ca tratament pentru anemie: bananele, strugurii negri, prunele, căpsunele, stafidele, ceapa, morcovii, ridichile, ţelina si rosiile.

Publicitate

Dieta este extrem de importantă pentru tratarea anemiei, deoarece unele mâncăruri precum pâinea albă, orezul, zahărul si deserturile lasă organismul fără necesarul de fier. Acestea ar trebui excluse din dieta zilnică.

Specialistii recomandată ca fierul să fie luat in formă naturală si organică, asa cum se găseste in alimente. Din această cauză, dieta trebuie să se axeze pe legume crude si fructe proaspete, deoarece sunt adevărate surse naurale de fier. De asemenea, dacă suferi de anemie ar trebuie să incepi un tratament terapeutic cu o dietă bazată exclusiv pe fructe timp de 5 zile pe săptămână, 3 mese pe zi, constând numai in suc proaspăt de fructe.

Aceasta trebuie urmată de o dietă numai cu fructe si lapte timp de aproximativ 15 zile. În aceste condiţii, mesele trebuie luate exact la aceeasi oră.

La finalul acestor diete, alimentaţia obisnuită va fi introdusă gradual, pentru a reobisnui organismul.

Remedii simple

• ceai decoct dintr-o frunză mică de curmal, tăiată in fâsii;

• pisează fin coji de arahide si ia zilnic câte o linguriţă plină, impreună cu 1/2 pahar cu apă caldă;

• salată din ouă fierte si rosii – se mănâncă de 3 ori pe zi;

• salată din un măr, o rosie si 3 linguriţe de seminţe de susan – se mănâncă de două ori pe zi.
Alte tratamente pentru anemie

Baie cu apă rece

Băile cu apă rece sunt recomandate pentru tratarea anemiei. Persoanele care au această problemă trebuie să facă băi cu apă rece de două ori pe zi, insă apă trebuie răcită treptat, pentru a preveni alte afecţiuni.

Baie fierbinte cu sare

O baie fierbinte timp de 5-10 minute, o dată pe săptămână, si ocazional o baie in aburi sunt extrem de folositoare. Totodată, sunt recomandate băile la lumina razelor solare deoarece stimulează producerea globulelor rosii.

Exercitii de respiraţie si exerciţii fizice usoare

Alţi factori importanţi care ajută la vindecarea anemiei sunt exerciţiile pentru respiraţie si exerciţiile fizice usoare, de preferat a fi practicate in aer liber.

Surse: farmaciiledona.ro

www.antenasatelor.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook