4 semne ale atacului de cord pe care ar trebui să le știe toată lumea

Mulți oameni cred că principalul simptom al atacului de cord este atunci când individul se strânge de piept in zona inimii în mod dramatic cu dureri toracice severe. De fapt, acest lucru nu este adevărat. 25% din atacurile de inimă apar în tăcere, fără simptome sau semne clare.

Dr. C. Crandall este un cardiolog care și-a dedicat mulți ani ai carierei sale pentru a minimiza, a preveni și a inversa bolile de inimă. Potrivit lui, inima noastră ne dă un semn de potențial atac de cord înainte de a se întâmpla.

Atacul de cord tacut nu are simptome evidente si se poate petrece fara ca pacientul sa realizeze fenomenul prin care trece.

In lumea medicala, atacul de cord tacut se mai numeste si ischemie silentioasa, referindu-se la privarea muschilor inimii de oxigen. Acesta actioneaza ca orice infarct miocardic recunoscut, blocand fluxul sanguin catre o sectiune a inimii si cauzand leziuni miocardului (peretelui muscular al inimii).

Persoanele care sufera un atac de cord tacut sunt mai susceptibile simptomelor atipice si subtile, precum cele ale indigestiei si ale racelii. Unii pacienti confunda semnalele infarctului miocardic cu manifestarile intinderilor musculare din zona pieptului sau a partii superioare a spatelui.

Anumite demersuri stiintifice sugereaza faptul ca atacurile de cord tacute apar mai frecvent in cazul femeilor, decat al barbatilor, fiind confundate chiar si de medici cu semnele tipice ale anxietatii.
1. Umflaturi

Mulți oameni cred că umflarea gleznelor sau a picioarelor este legată de statul in picioare sau jos excesiv fără să știe că insuficiența cardiacă poate duce la acumularea de lichid în organism.

Poate provoca umflarea gleznelor, a picioarelor, a membrelor inferioare sau a abdomenului. Mulți oameni pot să rețină atât de mult lichid incat să experimenteze crestere in greutate bruscă. Când se întâmplă acest lucru, individul poate pierde pofta de mâncare.
2. Anxietatea

Persoanele care au atac de cord spun că au experimentat atacuri de anxietate imediat înainte de infarct miocardic. Chiar dacă unii oameni cu atac de anxietate consideră că suferă un atac de cord, este mai bine să prevenim decât să vindecăm.

3. Durerea în celelalte părți ale corpului

Durerea începe în piept și se extinde pe maxilar, umăr, brațe, spate și abdomen. În unele cazuri, oamenii nu suferă de dureri în piept, ci dureri în alte părți ale corpului. De cele mai multe ori, durerea are loc în unul sau ambele brațe sau între omoplati.

4. Tuse

Există unele cazuri în care victimele au o tuse cu flegma sangeroasa sau o tuse suieratoare si persistenta. Acest lucru poate indica o insuficiență cardiacă și este datorata acumulării de lichide în plămâni. Asigurați-vă că acordați o atenție deosebită acestui simptom!

Acestea sunt unele dintre cele mai comune semne:

 Greaţă

 Amețeală

 Disconfort în piept

 Transpirație rece

 Dificultăți de respirație

Este foarte important să nu ignorați simptomele sperand că vor dispărea. În cazul in care durează mai mult de 5 minute, asigurați-vă că sunați la 112 sau mergeți imediat la spital. Luarea unei aspirine este, de asemenea, o alternativă utilă, cu excepția celor care sunt alergici la aceasta.

Sursă: www.funinventors.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook