Batrana de 99 ani, adoptata de o familie – O poveste care te va impresiona

Elena Brujan a avut o viata lunga si grea. Probabil de aceea, lucrurile bune au inceput sa i se intample la varsta de 99 de ani. Aceasta traia intr-o saracie greu de pus in cuvinte. Traia intr-o camera ce avea pamant pe jos, peretii din chirpici si mobilierul ei se reducea la un pat murdar si o masa mica.

Cu pericolul constant de a se prabusi peste ea, femeia isi ducea acolo viata de mai bine de 30 de ani de cand murise sotul ei. Acesta chiar ii lasase si o mostenire, un sicriu pe care il facuse cu 40 de ani in urma. Voia doar sa moara mai repede, iar de mancare si apa nici nu poate fi vorba sa fi avut ea singura, caci femeia nu se putea ajuta. Cei care sareau si o sustineau erau doua vecine batrane.
Elena Brujan

Dar lucrurile acestea au impresionat pana in maduva oaselor pe Minodora Patrascoiu, o femeie de afaceri din Targu Jiu care pu si simplu a luat-o acasa acasa pe sarmana batranica. „Era nemancata si nu m-a lasat sufletul sa plec” au fost cuvintele femeii care a facut acest gest de nedescris.

Articolul continuă după reclame

Aceasta continuat sa spuna: „Cand am ajuns in casa in care statea, nu am putut sa concep ca om sa traiesti in felul acela. Era nemancata si nu m-a lasat sufletul sa plec si, avand posibilitatea, nu am vazut niciun impediment de ce sa nu o iau acasa. E o vorba: «Cine nu are batrani sa-si cumpere». E pacat, pentru ca nu deranjeaza pe nimeni. Ai grija mai mare de un caine sau de un copil… Dansa sta, se ridica, mai face putina miscare, mananca si doarme. Seara cand ajung acasa, o intreb ce vrea sa manance, dar imi spune: «Ce ai mitale»”.

Familia adoptiva a batranei locuieste intr-un apartament, iar una din camere a fost rezervata Elenei. Acum se pare ca ea va prinde totusi sa implineasca frumoasa varsta de 100 de ani. Iar ea nu face nici un fel de probleme, ba chiar a fost acceptata si indragita de toata familia, inclusiv de fiul Minodorei care are doar 7 ani.

Batrana le rasplateste bunatatea prin poezii si vorbe bune: „Ma simt bine. Au grija mare de mine. E foarte bine aici. E mult mai bine decat acasa. Nu ma gandeam ca o sa traiesc la varsta mea asa de bine. Era rau acasa. Nu aveam nici apa, nici mancare la timp. Aici am de toate“.
Sursa: wow.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook