Superstitii: Cadouri pe care nu e bine sa le mai primesti. Aduc ghinion

Oamenii folosesc superstiţiile pentru a preveni relele şi a-şi atrage binele atunci când logica eşuează. Teama de ceasul rău şi trecutul pe sub scară se „învaţă“ din copilărie, în familie.

În timp, alte spaime se înghesuie să le ia locul până când credinţa învinge raţiunea sau viceversa.

Românii se numără printre popoarele la care au supravieţuit, cu încăpăţânare, credinţe ce reprezintă forme vechi ale religiei, „un amestec de rămăşiţe din animism, fetişism şi naturalism”, pe care nu le-a putut anula nicio religie oficială ulterioară, explică etnologul Carmen Mihalache, cercetător la Muzeul Ţăranului Român.

Cutitul, foarfeca sau orice alt obiect ascutit trebuie sa ti-l cumperi singur. Lucrurile cu varf ascutit acumuleaza prea multa energie negativa.

Ceas

Acest obiect contorizeaza timpul. Chiar daca nu pare sa fie nimic special, ceasul tinde sa se opreasca. Ca acest cadou sa nu simbolizeze sfarsitul unei vieti fericite, ar fi bine sa-i dai donatorului cateva monede.

Batista pentru nas

In culturile multor popoare, exista obiceiul de a da batiste la inmormantari. Acest accesoriu este strans legat de lacrimi si durere. Unde mai pui ca servetelele de hartie sunt mult mai practice si mai comode.

Perle

Un astfel de cadou poate aduce necazuri, pierderi si boli. In multe tari, perlele simbolizeaza lacrimile vaduvelor si a orfanilor.

Oglinda

Este un obiect prea misterios pentru a-l primi in dar cu usurinta. Se spune ca oglinda iti poate lua frumusetea, tineretea si vitalitatea. In deosebi, trebuie sa te temi de oglinzile vechi, scrie misstits.ru.

Manusi

Aceasta piesa vestimentara este implicata in foarte multe ritualuri magice, care vizeaza schimbarea personalitatii. De aceea, ar fi bine sa faci schimb de manusi.

Sursa: wow.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook