4 vitamine esentiale pentru o piele sanatoasa

4 vitamine esentiale pentru o piele sanatoasa
Majoritatea oamenilor se confrunta cu astfel de probleme pentru care nu gasesc remedii.  În cele mai multe cazuri, cunoștințele comune despre cauzele acestor probleme ale pielii pot ajuta pe mulți să le evite. În cele mai multe cazuri, nutriția joacă un rol-cheie în menținerea persoanelor

sănătoase cu piele elastică.
Vitaminele contribuie foarte mult la menținerea pielii sanatoase.
Ceea ce mâncați contează foarte mult, deoarece compoziția corpului nostru este alcătuită din ceea ce mâncăm. Nutriția este foarte importantă pentru menținerea sănătății pielii.

Majoritatea vitaminelor sunt antioxidanți care ajută la scăderea radicalilor liberi responsabili de pete de vârstă. Cele mai multe vitamine pot ajuta la curățarea acestor pete. Unele alte vitamine au un efect de hidratare care împiedică uscarea pielii. Vitaminele precum C ajută la formarea colagenului, care este esențial pentru crearea de celule noi.

Aceste vitamine pentru piele sunt, de asemenea, necesare pentru a menține un flux bun de sânge pentru a transporta oxigen în toate părțile pielii.
Vitamina E
Vitamina E este cunoscută că are numeroase beneficii în menținerea pielii

sanatoase. Fiind un antioxidant puternic, este capabil să îndepărteze orice formă de radicali liberi din piele. Radicalii liberi sunt cauza îmbătrânirii prematură a pielii, în care oamenii dezvoltă pete îmbătrânite. Acești radicali liberi sunt cauzați de diferiți factori cum ar fi: lumina UV, fumatul și poluarea.

Articolul continuă după reclame

Vitamina E acționează, de asemenea,ca o substanță hidratantă care împiedică uscarea pielii. Ele se găsesc în mod natural în corpul nostru, dar pot fi obținute din alimente cum ar fi măsline, alune, frunze verzi, migdale și semințe de floarea-soarelui.
Vitamina C
Ajută la îndepărtarea petelor de vârstă la fel ca vitamina E, deoarece este un bun antioxidant.  Este responsabil pentru formarea colagenului care face pielea supla. Ajută la menținerea aspectului neted și tineresc al pielii. Vitamina C poate fi obținută din aproape toate fructele și legumele precum roșiile, broccoli, castraveții, conopida și germenii de brussel.
Vitamina A
Vitamina A este importantă în reconstrucția țesuturilor sparte. Este esențială pentru pielea uscată și solzoasă, dar poate preveni, de asemenea, ridurile, liniile și pielea plictisitoare. Vitamina A poate fi obținută din ouă, lapte, dovleci, morcovi, legume cu frunze și ficat.
Complexul de vitamina B
Acest lucru este esențial pentru a ajuta circulația sângelui, oferind aspectului strălucitor pielii. Vitamina b poate fi obținută din alimente bogate în niacin, morcovi și broccoli.
Există și alte vitamine pentru piele, dar cele patru de mai sus sunt foarte esențiale și nu ar trebui să lipsească într-o dietă, mai ales în cazurile în care oamenii au probleme de piele.
Cele mai bune surse de vitamine
Vitaminele pentru piele pot fi găsite în aproape toate legumele și fructele. Dar lumea se schimbă treptat și totul devine comercializat. Aproape toate tipurile de vitamine se pot obține cu ușurință sub formă de suplimente. Există numeroase companii farmaceutice care produc diferite tipuri de vitamine.
Majoritatea dieteticienilor vor recomanda folosirea surselor naturale de vitamine in loc de suplimente.  Există unele reacții adverse care sunt asociate cu cele mai multe dintre aceste suplimente. Luarea de fructe, legume, boabe și proteine ​​va furniza cea mai bună sursă naturală de vitamine, fără efecte secundare.
Dieta Paleo este recomandată deoarece susține aportul de alimente care nu conțin ingrediente artificiale care pot dăuna în continuare pielii. Oamenii ar trebui să învețe să înceapă să facă gustări cum ar fi struguri, căpșuni, afine și multe alte fructe în loc de alimente nesăbuite.
Sursa:54health.com
Traducerea si adaptarea:Echipa Dr.Andrei Laslau

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook