5 ceaiuri din plante care iti curata sistemul digestiv

Cele mai multe alimente contin substante cunoscute sub numele de toxine, unele mai mult decat altele. Acestea ataca direct functia celulelor tale, jefuindu-le energia.

Ceaiurile din plante te pot ajuta sa iti stimulezi sistemul imunitar si sistemul digestiv. La urma urmei, intestinele sunt cele mai importante lucruri pe care corpul tau trebuie sa le mentina sanatoase.
De aceea vrem sa iti impartasim cateva ceaiuri pe baza de plante care iti vor facilita procesele de detoxifiere a organismului.

De asemenea, ceaiurile din plante te vor ajuta sa iti mentii sanatatea intestinala.

1. Ceai de oregano

In primul rand, este o idee buna sa consumi ceai de oregano dupa mese, deoarece iti poate imbunatati digestia si poate atenua orice problema cu constipatia.

De asemenea, aceste ceaiuri din plante au proprietati antioxidante, antibacteriene si anti-canceroase. De ce? Ei bine, pentru ca uleiurile esentiale stimuleaza anumite enzime pentru a detoxifia corpul.

Ingrediente

– 2 cesti de apa

– 3 linguri de frunze de oregano proaspete sau uscate

– 1 lingurita de miere

Preparare

– Se incalzeste apa pana fierbe.

– In timp ce fierbe, adauga frunzele de oregano si lasa-le sa faca infuzie un minut. Apoi opreste caldura si lasa-l sa stea pentru inca cateva minute.

– Dupa aceasta perioada, strecoara lichidul intr-o ceasca si adauga o lingurita de miere cand este caldut pentru a imbunatati aroma.

2. Ceai de coriandru

Coriandrul are proprietati digestive care sunt utile in cazuri de diaree, constipatie, digestie dureroasa si tulburari ale sistemului digestiv in general.

De asemenea, faciliteaza eliminarea excesului de gaz din tractul digestiv. In plus, ceaiul de coriandru stimuleaza sistemul nervos si este benefic pentru performanta ta mentala.

Ingrediente

– 2 pana la 3 lingurite de seminte de coriandru

– 2 cesti de apa

Preparare

– Se incalzeste apa pana fierbe.

– In timp ce fierbe, se adauga semintele de coriandru si se lasa sa fiarba la foc mic timp de cinci minute.

– Opreste caldura si lasa-l sa se raceasca timp de trei pana la patru minute. Strecoara lichidul si serveste-l.

3. Ceai de tamaita

Tamaita este o planta cu frunze verzi, care este folosita in mod traditional pentru a elimina parazitii, secretiile nazale si tusea.

In plus, ceaiul de tamaita este foarte benefic pentru persoanele care sufera de gastrita si alte simptome gastrointestinale inconfortabile.

De asemenea, poate contribui la combaterea infectiilor cauzate de paraziti, la prevenirea ulcerului la stomac, la reducerea grasimilor, la scaderea colesterolului si la reglarea sanatatii tiroidei. Si, poate sa mentina nivelurile sanatoase de zahar din sange si sa imbunatateasca sanatatea oaselor.

Ingrediente

– 5 linguri de frunze si flori de tamaita

– 4 cesti de apa

Preparare

– Fierbe apa si adauga frunzele sau florile de tamaita.

– Fierbe impreuna timp de cinci minute si apoi strecoara lichidul.

– Consuma o ceasca de ceai la o ora dupa fiecare masa.

4. Ceai de papadie si rozmarin

Papadia este bogata in fier, facand-o ideala pentru tratarea anemiei. Si, datorita numeroaselor sale proprietati benefice, poate ajuta persoanele care sunt obeze sau care au colesterol ridicat. Practic, protejeaza ficatul si productia de bila.

Si, intr-un mod similar, poate ajuta la tratarea problemelor renale. Mai exact, este utila in cazul pietrelor la rinichi.

Ingrediente

– 4 cesti de apa

– 2 linguri de papadie

– 2 linguri de radacina de sarsaparilla

– 2 linguri de rozmarin

Preparare

– Intai, incalzeste apa pana fierbe.

– Apoi, adauga fiecare dintre ingrediente, indeparteaza lichidul de la caldura si lasa-l sa stea timp de aproximativ 10 minute.

– Bea o ceasca de ceai dupa fiecare masa, timp de 15 zile.

5. Ceai de cimbru

Cimbrul este o planta digestiva care ajuta la combaterea si eliminarea parazitilor, a viermilor intestinali si a gazelor. De asemenea, poate ajuta la combaterea inflamatiei datorata tulburarilor precum cistita.

Ingrediente

– 1 lingura de flori de cimbru

– 5 frunze de cimbru uscate

– 4 cesti de apa

– 1 lingura de miere

Preparare

– Mai intai, fierbe apa si adauga florile uscate si frunzele timp de cinci minute.

– Apoi, lasa-le sa faca infuzie pentru inca cinci minute.

– Apoi, strecoara lichidul si adauga mierea.

– Se recomanda sa bei trei cesti de ceai de cimbru pe zi.

Sursa: steptohealth.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook