7 semne importante ca suferi de un dezechilibru hormonal care iti afecteaza aspectul fizic

Cu toți poluanții de mediu la care ne expunem în fiecare zi, produsele chimice din machiaj, produsele de îngrijire și alte produse de uz casnic, împreună cu ingredientele discutabile găsite în alimentele noastre, nu e de mirare că atât de mulți dintre noi suferă de dezechilibre hormonale.

Cea mai proastă parte este că majoritatea dintre noi nu înțeleg nici măcar că ceva nu este în regulă.
Din fericire, corpul nostru are modalități subtile de a ne spune că există o problemă, dacă numai noi știm la ce să avem grijă.

Acestea sunt unele dintre cele mai evidente indicii vizibile pe care le puteți avea în cazul unui dezechilibru hormonal.

Dacă aveți oricare dintre aceste semne, adresați-vă medicului dumneavoastră sau unui medic specialist în domeniul sănătății naturale pentru a afla cum puteți să vă reintroduceți corpul pe calea cea bună.

1. Acnee

Toata lumea are acnee din cand in cand, indiferent daca este de la pubertate, ciclul menstrual, o saptamana deosebit de stresanta sau masa ocazionala indulgentă.

În cazul în care acneea devine cronică, cu focare chistice aparent fără sfârșit, acest lucru ar putea fi un semn al unei probleme hormonale mai mari.

Acneea adultă cronică ar putea fi un semn al unor niveluri scăzute de estrogen și progesteron și niveluri ridicate de androgeni și ar putea semnala, de asemenea, sindromul ovarului polichistic.

De asemenea, consumul prea multor carbohidrați simpli, cum ar fi pâinea albă și pastele și prea mult zahăr (chiar și alimentele „sănătoase” cum ar fi granola și sucul de fructe!) pot determina dezechilibrarea hormonilor și cauza acneea.

Aceste alimente cu glicemie ridicată, cu conținut ridicat de zahăr vă ridică nivelul de zahăr din sânge și vă încarcă corpul cu glucoză.

Corpul tău trebuie apoi să secrete insulină pentru a colecta toată această cantitate de glucoză și eliberarea constanta de insulină mărește rata în care corpul tău transformă testosteronul hormonal în DHT chimic (o formă puternică de testosteron) în pielea ta.

Acest lucru declanșează o supraproducție de sebum care blochează porii și cauzează formarea de cosuri.

În timp ce majoritatea doctorilor vor prescrie retinolurile topice și pilulele contraceptive, există modalități naturale de a rezolva problema, inclusiv modificări ale dietei, plante medicinale și vitamine.

Citiți aici pentru mai multe informații despre soluțiile naturale contra acneei și consultați un medic care se specializează în dezechilibre hormonale feminine și probleme de piele.

2. Pierderea parului

Este perfect normal ca unele fire de păr să cadă în fiecare zi, dar dacă observați că mai mult păr cade decât de obicei, acest lucru ar putea fi un semn de testosteron scăzut. Se poate întâmpla atât la bărbați, cât și la femei și este cunoscută sub numele de alopecie androgenetică.

Pierderea parului rezultată apare atunci când testosteronul se transformă în DHT, o substanță chimică care dăunează foliculilor de păr și poate fi cauzată de stres, anticonceptionale, sarcina și menopauza.

Din nou, există multe schimbări de stil alimentar și de stil de viață pe care le puteți face pentru a inversa această problemă. Dacă încă vă luptați, vizitați medicul pentru ajutor.

3. Cearcane intunecate

Cercurile intunecate sunt adesea unul din primele simptome ale unei nopți târzii, dar când devin cronice, aceste cearcane sugerează că vă confruntați cu oboseală suprarenală. Când aveți oboseală suprarenală, nivelurile dvs. ale hormonului de stres cortizol sunt ridicate.

Acest lucru vă impiedica să obțineți un somn bun și, chiar și atunci când adormiți, somnul este neliniștit și de calitate scăzută. În timp ce s-ar putea să nu vă simțiți neapărat obosit tot timpul, cercurile întunecate sub ochi sunt unul dintre primele semne că glandele tale sunt obosite.

Pentru a bate oboseala suprarenală și a scăpa de aceste cearcane, dieta este cheia. Din nou, găsiți un medic care poate sugera vitamine și suplimente care să ajute procesul, precum și să indice ce schimbări de stil de viață ar trebui să iei în considerare.

4. Pielea uscată

O piele uscată cronică, indiferent de cantitatea de hidratant pe care o utilizați, este un semn al hormonului tiroidian inadecvat. Cu hipotiroidism, circulația sângelui la nivelul pielii este redusă la doar un sfert sau o cincime din ceea ce ar trebui să fie.

Această aprovizionare scăzută a sângelui înseamnă că pielea nu obține substanțele nutritive de care are nevoie și devine ca ceara, rece și extrem de uscată.

Dacă bănuiți că aveți hipotiroidism, vizitați medicul dumneavoastră. Citiți aici pentru soluții naturale la hipotiroidism.

5. Piele galbenă sau palidă

Acesta este încă un semn al unei probleme tiroidiene și cel mai adesea apare pe partea inferioară a picioarelor. Acest lucru ar trebui să dispară odată ce hormonii tiroidieni au revenit la normal. Citiți aici pentru mai multe informații despre tulburările tiroidiene și cum să le tratați.

Pielea galbenă sau palidă, în special pe picioare, ar putea fi, de asemenea, un semn al diabetului.

Cunoscută sub numele de Necrobiosis lipoidica diabeticorum, acest lucru se întâmplă atunci când există schimbări în vasele de sânge care determină ridicarea pielii, și aspectul galben și ceros.

La fel cum un regim alimentar cu zahăr ridicat, o dietă bogată în glicemie, provoacă acnee, astfel secreția constantă de glucoză și apoi de insulină din sânge provoacă modificări ale vaselor sanguine în sine, ceea ce determină modificări ale alimentării cu sânge a pielii.

Citiți aici pentru mai multe informații despre afecțiunile cutanate legate de diabet.

6. Creșterea excesivă a părului

Dacă sunteți o femeie și aveți o creștere excesivă a părului pe buza superioară, pe stomac, pe piept sau pe spate, este posibil să aveți niveluri crescute de androgeni (hormonii masculini), de asemenea cunoscuți sub numele de hirsutism.

Acest lucru poate provoca acnee, o voce mai profundă și sânii mici și poate fi cauzată de sindromul ovarului polichistic, de sindromul Cushing sau de tumorile din glandele suprarenale sau ovare. Dacă credeți că aveți hirsutism, consultați imediat medicul sau furnizorul de servicii medicale.

7. Modificări ale greutății

Hormonii eliberați de efectul tiroidian vă transformă metabolismul. Dacă aveți o producție excesivă de hormoni tiroidieni, veți suferi o pierdere în greutate nedorită.

Când aveți prea puțin hormon, veți avea de câștigat în greutate. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă credeți că aveți hipotiroidism sau hipertiroidism.

Acestea sunt doar câteva dintre semnele vizibile ale dezechilibrelor hormonale, însă există multe alte semne de dezechilibru hormonal pe care nu le puteți vedea la suprafață.

Dacă bănuiți că hormonii dumneavoastră sunt în afara echilibrului, vizitați medicul dumneavoastră pentru a determina modul corect de acțiune pentru dumneavoastră.

Împărtășiți acest articol prietenilor și familiei pentru a răspândi gradul de conștientizare a semnalelor vizibile de dezechilibru hormonal și pentru a-i proteja pe cei dragi de efectele nocive asupra sănătății.

Sursa: theheartysoul.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook