14 alimente cu calorii minime și o mulțime de nutrienți

 

În prezent, deși suntem în general sfătuiți să luăm alimente bogate în substanțe nutritive, ajungem să consumăm mai mult fără să oferim corpului nutriția de care are nevoie. Prin urmare, este esențial să determinați ce alimente sunt abundente cu vitamine, minerale și antioxidanți și mâncați mai mult din acestea zilnic.
De asemenea, pe lângă consumul de nutrienți din energie, este esențial să se limiteze cantitatea de calorii. Pentru această funcție, veți avea nevoie de alimente bogate în substanțe nutritive și mai puțin în calorii, cum ar fi cele prezentate mai jos:

Articolul continuă după reclame

Ceapa – ar putea fi mâncată natural, în salate, sau pusă în diferite preparate. Aceasta are doar 40 de calorii pe porția de 100 de grame, în timp ce este bogată în flavonoide benefice.
Pepenele verde – acest super fruct gustos și suculent are doar 30 de calorii pe 100 de grame, în timp ce este bogat în antioxidanți care sunt recunoscuți pentru capacitatea de a crește metabolismul.
Sparanghelul – sparanghelul gătit la grătar este apetisant, prelungește senzația de sațietate și are doar 20 de calorii de grăsime la porția de 100 de grame.
Broccoli – are doar 34 de calorii la porția de 100 de grame și este într-adevăr un mod bogat de obținere a fibrelor și a proteinelor necesare organismului.
Castraveții – sunt în mare parte apă și hidratează tot corpul. Ei au doar 16 calorii din grăsimi la porția de 100 de grame și sunt o alegere excelentă când le adăugați în salate și numeroase alte preparate sănătoase.
Țelina – este în principal formată din apă și aduce un aport de doar 16 calorii la porția de 100 de grame. Îți hidratează corpul și este grozavă în salate și în numeroase alte feluri de mâncare.
Varza de Bruxelles – este surprinzător cât de puține calorii are, adică doar 43 la porția de 100 de grame. Aceasta este tipul de aliment pe care fie îl iubești, fie îl urăști, însă dacă o folosiți poate crea multe mese delicioase.
Merele – au 52 de calorii la o porție de 100 de grame și sunt abundente în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.
Portocale – la fiecare porție de 100 de grame, portocalele au doar 47 de calorii; mai mult, au un conținut mare de vitamina C.
Dovlecel – veți găsi atât de multe moduri în care puteți folosi dovlecei; în sosurile pentru paste, puteți să-l prăjiți, etc. Aveți doar 17 calorii pe 100 de grame.
Conopidă – deoarece are importante proprietăți antiinflamatorii, ajută la prevenirea problemelor cardiovasculare și stimulează digestia. Puteți să o coaceți, să o fierbeți și să faceți un piure, să faceți aluat de pizza, etc.
Kale – are doar 49 de calorii la 100 de grame în timp ce este bogată în nutrienți, vitamine, proteine, fibre dietetice și fitonutrienți. Puteți să o includeți în salate, să o folosiți pentru diferite pachețele sau să faceți chipsuri din kale.
Morcovii – au doar 41 de calorii la 100 de grame. Puteți să îi coaceți, să îi fierbeți și să îi adăugați la supe, etc. Decizia este a voastră.
Sursă: www.top10homeremediess.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook