10 Remedii potrivite pentru a reduce retentia de apa

Edemul (retenția apei) este umflarea cauzată de fluidele excesive acumulate în țesuturile corpului. Chiar dacă edemul poate afecta orice parte a corpului, apare de obicei în membrele inferioare, picioare și trunchi.

Aceasta determină umflarea părților afectate ale corpului, precum și articulatii rigide, creșterea în greutate și creșterea tensiunii arteriale.
Există mulți factori de mediu care pot determina retenția apei, inclusiv temperaturile meteorologice ridicate, altitudinile mari, medicamentele – inclusiv contraceptivele, consumul prea mult de sare (în principal din alimentele ambalate), inactivitatea fizică și deficitul de vitamine.

Cu toate acestea, poate fi cauzată și de factori interni, cum ar fi stresul, circulația necorespunzătoare, deshidratarea, sarcina, alergii, boli tiroidiene, tensiune arterială crescută, tulburări hepatice și venoase, precum și probleme cardiace și renale.
Avem 10 remedii impotriva retenției apei care vă pot ajuta să rezolvați în mod eficient acumularea de lichide în exces și să reduceți umflarea cauzată de retenția apei.

Remediu # 1: Patrunjel
Patrunjelul este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru reținerea apei. Ar trebui să adăugați câteva lingurițe de patrunjel uscat într-o ceașcă de apă. Se fierbe până se începe vaporizarea, apoi se lasă să se răcească timp de 10 minute. Consumați acest ceai de 3 ori pe zi până când vedeți rezultate.

Articolul continuă după reclame

De asemenea, puteți amesteca pătrunjelul proaspăt cu suc de lămâie și puteți bea acest preparat.
Remediu # 2: Suc de lămâie
Sucul de lamaie este un alt remediu care este eficient și poate elimina excesul de lichid și toxine din corpul dumneavoastră. Adăugați câteva linguri de suc de lamaie într-o ceașcă și amestecați-o cu apă caldă. De asemenea, puteți adăuga miere dupa gust.

Consumați acest ceai până când veți vedea îmbunătățiri.
Remediu # 3: Sare Epsom
Baia cu sare Epsom vă poate ajuta să eliminați balonarea și să rezolvați retenția de apă printr-un proces cunoscut sub numele de osmoză inversă. Ea elimină fluidele excesive din corp, precum și toxinele acumulate. Această baie vă va ajuta să vă relaxați, să vă calmați nervii și să vă linistiti corpul. Ar trebui să adăugați 2 cești de sare Epsom în baia dvs. caldă și să vă înmuiați timp de 15 minute. Repetați această procedură la fiecare a doua zi.
Remediu # 4: Oțet de cidru de mere
Oțetul de cidru de mere poate furniza organismului dumneavoastră potasiu, reducând astfel nivelul de sodiu. Este bine cunoscut faptul că sodiul reține apă în organism. Ar trebui să adăugați 1 linguriță de otet într-un pahar de apă și să beți de două ori pe zi. Puteți crește doza de otet cu o lingură suplimentară per sticlă. Puteți folosi oțetul de cidru de mere pentru a-ți inmuia picioarele în el. Se amestecă apa caldă și otet de cidru de mere și se înmoaie picioarele în ea timp de 10 minute. Pe lângă faptul că ajută la reținerea lichidului, acest lucru va reduce și mirosul picioarelor.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook