Profesorul Leon Dănăilă trage un semnal de alarmă. ”Să lupți împotriva vaccinării e o crimă”

Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, cunoscutul neurochirurg Leon Dănăilă le-a transmis un mesaj celor care se declară neîncrezători în vaccinare.

Acad. Prof. Dr. Dănăilă: ”Vaccinarea este intervenția medicală cu cel mai mare grad de eficacitate din istoria omenirii. În fond, reprezintă un act de siguranță națională, prin faptul că dacă cineva refuză vaccinarea poate contacta boli cu extindere în masă. Nenorocirea nu e că cel care refuză se îmbolnăvește, ci că se transmite la alții care nu au nicio vină.

Să lupți împotriva vaccinării e o crimă. Vaccinul e foarte bun și trebuie făcut la gravide, la nou-născuți, la preșcolari, la școlari, la adolescenți și la cei cu maladii cronice avansate (cardiace, renale, oncologice).”
Medicul a explicat și ce beneficii importante au adus vaccinurile. În 1976, a fost creat primul vaccin împotriva variolei, o boală care a ucis aproximativ 30 de milioane de oameni.

Articolul continuă după reclame

La 181 ani de la introducerea vaccinării, boala a fost eradicată. O altă boală eradicată, în SUA prin vaccin este rujeola.
„Curentul acesta anti-vaccinare vine de la Jeremy Wakefield, care, in 1998, a publicat un articol in revista Lancet, in care spunea ca exista o legatura intre vaccinare si autism.

Oamenii de stiinta s-au alarmat si au verificat afirmatiile lui, iar dupa 10 ani de studii foarte avansate s-a constatat ca nu exista nicio legatura. Dar raul se produsese si de atunci a inceput degringolada impotriva vaccinarii. Unii si altii, cu diverse elucubratii, cu ineptii sau cu argumente lipsite de importanta, cauta sa sustina aceasta idee aberanta. Eu am fost la o manastire de langa Piatra Neamt si am gasit in Pronaos, pe masa, un teanc de hartii impotriva vaccinarii”.
Surse: www.doctorulzilei.ro
caplimpede.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook