9 secrete pe care trebuie sa le stii atunci cand mergi sa cumperi flori

Din nefericire, nu intotdeauna cumparam flori proaspete, desi am vrea sa ne bucuram de aspectul si de mirosul lor.

Iata cateva trucuri de-ale celor care lucreaza in florarii cu ajutorul carora isi pacalesc clientii:

1. Nuantele artificiale

Colorarea florilor este un mod eficient de a ascunde micile defecte, petele sau petalele sterse. Pentru a face asta, vanzatorii ori pun florile in apa cu vopsea, ori folosesc vopsea spray. Florile care au primit un astfel de tratament rezista acasa numai 2-3 zile.

2. Petale acoperite cu sclipici

Vanzatorii de flori presara sclipici pe marginile florilor care sunt sterse sau care au pete urate. Daca vrei sa ai flori sclipitoare, spune-i vanzatorului sa presare sclipiciul in fata ta, pe un buchet simplu.

3. Ambalaj stralucitor

Ambalajul stralucitor este cel mai simplu mod de a distrage atentia clientilor de la culorile nepotrivite ale florilor.

4. Decoratiile in exces

Si decoratiile distrag, bineinteles, atentia de la culorile nepotrivite. Pot sa apara fluturasi, gargarite sau prea multe betele. Astfel de trucuri ii fac pe cumparatori sa-si doreasca sa nici nu arunce buchetul cand florile se ofilesc.

Articolul continuă după reclame

5. Flori alcatuite din petale de la alte flori

Vanzatorii pot crea flori extraordinare cu ajutorul petalelor cazute si al unui adeziv special. De cele mai multe ori, cei care apeleaza la acest truc sunt vanzatori al caror salariu depinde de vanzarea florilor deteriorate.

6. Elemente de sprijin

Acest aranjament prete ntios atrage, in mod evident, atentia – s-ar parea ca trandafirii proaspeti aranjati asa pot deveni un dar pretios. Sau nu? Aceste elemente sprijina, de fapt, florile fara vlaga.

7. Boboci neinfloriti ai florilor ofilite

Multe varietati de trandafiri au boboci la baza. Daca inlaturi cateva petale stricate de la o asemenea floare, vei obtine o frumoasa floare proaspata.

8. Flori cu cosuri din plante distruse

De cele mai multe ori, vanzatorii aranjeaza in cosuri florile mici, care au inceput sa se ofileasca. Cu cat sunt mai urate florile, cu atat cosul va avea mai multe elemente decorative.

9. Baza slaba

La baza cosurilor sau a buchetelor de nunta este asezat un obiect poros, care absoarbe bine umezeala si tine florile drepte. Vanzatorii care vor sa economiseasca folosesc un inlocuitor din spuma si nisip, care scurteaza durata de viata a florilor.

Sursa: wow.bzi.ro

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook