Remedii naturiste care omoară gândacii din casa ta, sigur nu îl cunoști pe cel de la numărul 2:

Remedii naturiste care omoară gândacii din casa ta, sigur nu îl cunoști pe cel de la numărul 2:
Gândacii de bucătărie sunt musafiri nepoftiți deosebit de dezgustători și, odată ce ți-au pătruns în casă, nu-ți va fi deloc ușor să scapi de ei. Aceste insecte, pe lângă faptul că ne provoacă greață, sunt purtătoare de numeroase boli și ne pot infesta alimentele dacă nu luăm măsuri împotriva acestora.

Cea mai deranjantă caracteristică a gândacilor de bucătărie este faptul că se pot ascunde în aproape orice colț al caselor noastre. În plus, aceștia tind să fie activi numai noaptea, adică exact atunci când suntem prea obosiți pentru a-i vâna.
Îți prezentăm cele mai bune metode naturiste pentru această problemă:

1. Foile de dafin: un truc simplu pentru a alunga gândacii de bucătărie este să pui câteva foi de dafin pisate în zonele unde bănuiești că aceștia și-au făcut culcușul. Gândacii de bucătărie nu suportă această plantă și, de obicei, o iau la goană imediat ce îi simt mireasma.
2. Remediu pe bază de ceapă și acid boric: acest truc este foarte popular grație faptului că este foarte eficient și nu necesită cheltuieli excesive.

Articolul continuă după reclame

Vei avea nevoie de o ceapă de mărime medie tocată fin, jumătate de cană de făină simplă, puțină apă sau bere, un vârf de cuțit de zahăr și 3-4 linguri de acid boric (sub formă de praf). Amestecă toate aceste ingrediente într-un castron și, cu ajutorul unei linguri, aplică pasta obținută pe locurile unde bănuiești că se ascund gândacii de bucătărie.

Ai grijă ca animalul tău de companie să nu intre în contact cu această pastă, deoarece i-ar putea face rău.
3. Remediu pe bază de bicarbonat de sodiu și zahăr: amestecă o cană de bicarbonat de sodiu cu o cană de zahăr și presară pudra obținută prin toată casa ta.

Gândacii de bucătărie sunt atrași de zahăr, motiv pentru care vor mânca întregul amestec, iar bulele de gaze ce se vor forma în interiorul corpului lor din cauza bicarbonatului de sodiu îi vor omorî.
4. Boraxul: acest ingredient natural este deseori folosit pentru fabricarea săpunului de rufe. Pur și simplu presară borax prin toată casa ta, acordând atenție specială locurilor unde bănuiești că gândacii de bucătărie se adună. Boraxul poate deteriora carcasele insectelor și, fără protecția acestora, gândacii de bucătărie se vor deshidrata și vor muri.
5. Iarba mâței: această plantă are un efect asemănător foilor de dafin. Presară puțină iarba mâței prin casă, iar mireasma acesteia va alunga gândacii de bucătărie imediat.
Sursa:http://sanatatea.org

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook