Problemele de inima pot fi silentioase, ne lovesc dintr-o data fara niciun fel de avertisment. Totusi, exista cateva semne la care putem fi atenti pentru a putea preveni din timp afectiunile inimii.

„Mai ales pentru femei, simptomele ce apar inaintea unor probleme de inima nu urmeaza deloc un standard”, afirma Kerry Hildreth, profesor asistent la facultatea de medicina din Colorado.

Indiferent de sex, este foarte important sa stii la ce semne si simptome sa fii atent pentru a putea identifica o potentiala afectiune a inimii. Regula de baza este sa tineti sub supraveghere tensiunea arteriala si nivelul de colesterol. Mai jos, alte cateva simptome ce nu trebuie a fi ignorate.
1. Durere in piept.

Un atac al inimii nu se va manifesta intotdeauna in stil hollywoodian, dintr-o data sa simti durerea si apoi sa te prabusesti. Daca simtiti o presiune mare pe piept, este recomandat sa sunati la 911. De asemenea, daca simtiti ca v-a fost smuls un muschi din inima, este posibil sa fie din cauza unei boli cardiovasculare si trebuie neaparat sa-i comunicati acest lucru medicului dumneavoastra.

Nu este neaparata nevoie sa fie o durere acuta, ci poate fi si una subtila resimtita si la nivelul umerilor, bratelor, gatului sau maxilarului. Durerea in piept resimtita in timpul sau dupa ce faceti sport sau atunci cand sunteti stresati, este la randu-i un semn ce ar trebui sa va alarmeze.
2. Dificultati de respiratie.

Daca pana si cea mai mica activitate va face sa suflati exagerat, desi, pana nu demult obisnuiati sa urcati scarile in fuga fara nicio problema, este clar o problema. Este recomandat sa va monitorizati activitatile din prezent cu cele din urma cu un an pentru a putea vedea daca au intervenit modificari.
Si problemele de respiratie ce apar atunci cand sunteti intinsi sunt problematice (pot indica o afectiune a valvei), asadar, daca aveti acest simptom, neaparat comunicati-l medicului dumneavoastra.

3. Simptome de raceala si gripa. Va simtiti greoi, ametiti, obositi ca si cum ati fi raciti, transpirati, toate acestea pot semnala o circulatie a sangelui insuficienta. Cu totii putem experimenta aceste probleme, insa, daca apar in urma unei sesiuni de activitati fizice, va recomandam sa mergeti la medic.
Durerile de stomac sunt, de asemenea, un semnal de alarma. Ultimele studii arata ca femeile sufera de indigestie cu cateva zile inaintea producerii unui atac de inima. Nu lasati aceste semne in derizoriu. Orice dubii ati avea, mergeti sa le discutati cu medicul dumneavoastra.

4. Stare de ameteala. Starea de ameteala, de confuzie, insotita de palpitatii ale inimii pot semnala un blocaj al valvei. Si daca ametiti imediat ce va ridicati de jos, poate fi din cauza unei afectiuni ale inimii.
5. Oboseala si somnolenta. Foarte multe femei se simt extrem de obosite de-a lungul unei saptamani, aceasta stare derivandu-se intr-un atac al inimii. Femeile mai pot resimti probleme cu somnul, insomnii, in timpul noptii.
Asadar, desi afectiunile inimii apar pe neasteptate in cele mai multe dintre cazuri, prin monitorizarea atenta a corpului dumneavoastra, le puteti identifica si preveni. Discutati intotdeauna cu medicul dumneavoastra.
SURSA: www.prevention.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook