Doi cercetători au descoperit de ce apare autismul

Cei doi au descoperit că prezența unei anumite bacterii în sistemul digestiv al mamei poate duce la autismul copilului. Pe lângă asta, cercetătorii au găsit exact zona creierului care este legată de comportamentul autistic și care ar juca un rol important pentru a găsi leacul autismului, informează Korea Daily.

Jurnalul de știință „Nature” a publicat studiile celor doi pe 14 septembrie. Cercetătorii se numesc Huh Jun-ryeol și Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv la MIT.
Studiul explică foarte clar procesul detaliat prin care un șoarece gestant, care este infectat cu o bacterie, va avea un pui cu comportament autistic.

O anumită bacterie din tractul digestiv al mamei poate dezvolta celule care să influențeze în mod direct celulele creierului copilului. Atunci când bacteria a fost ucisă cu antibiotice, șoarecele a avut un pui normal.
Cei doi profesori sunt un cuplu și spun că acest lucru i-a ajutat în cercetarea lor.

„Domeniile noastre de studiu sunt diferite. Unul lucrează în imunologie și altul în neurobiologie, ceea ce ne ajută în cercetările de neuroimunologie”, a afirmat Huh Jun-ryeol.
Ce este autismul?
Autismul este o tulburare de dezvoltare considerata drept una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice ale copilariei.

Autismul este tulburarea centrala din cadrul unui intreg spectru de tulburari de dezvoltare, cunoscut sub numele de spectrul tulburarilor autismului/autiste sau de tulburari pervazive de dezvoltare.
Aceste tulburari prezinta o larga varietate de manifestari, presupuse a fi rezultatul unor disfunctionalitati de dezvoltare ale sistemului nervos central sau genetice. Cauzele specifice sunt inca necunoscute.

Persoana care prezinta tulburari pervazive de dezvoltare de­monstreaza dificultati in mai multe arii de dezvoltare si nu doar in anumite segmente specifice, iar efectele produse de dificultatile dintr-o anumita arie au efecte negative asupra dezvoltarii altor zone, rezultatul fiind un grup complex de caracteristici si trasaturi.
Autismul este prezent inca de la nastere si se pastreaza pe durata intregii vietii. Poate avea doua tipuri de debut:
autismul poate fi observat inca din primul an de viata; sau
autismul se instaleaza in jurul varstei de 2-3 ani, iar copilul, care pana la aceasta varsta a avut o evolutie normala, pierde achizitiile (cognitive, de socializare, comunicare) si incep sa manifeste si comportamente repetitive si autostimulari.
Simptome ale autismului
Autismul presupune o paletă de numeroase simptome, de la forme uşoare până la cele mai grave. Acestea variază ca intensitate şi apariţie (unele persoane pot prezenta anumite simptome, iar altele nu).
Citeste continuarea pe pagina urmatoare===>

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook