Avertizarea oncologilor! Renunță la aceste alimente si obiceiuri care îți cresc considerabil riscul de cancer!

Conform expertilor medicali, cancerul este un set complet de boli, rezultat al mai multor factor: genetica, infectii, un stil de viata nesanatos, lipsa activitatii fizice, tutunul, alcoolul, expunerea la chimicale si radiatii.

S-a dovedit că fumatul şi alcoolul în cantităţi exagerate au un efect nefast asupra corpului şi creează terenul propice pentru dezvoltarea cancerului.

Însă, poate nu te-ai gândit că până şi consumul moderat de alcool creşte riscul de cancer, că ţigările electronice nu sunt soluţia inofensivă pentru a renunţa la fumat sau că prin prepararea cărnii la grătar se formează anumite substanţe care au efect cancerigen.

Consumi alcool în cantităţi moderate, fără să exagerezi

Se pare că alcoolul, chiar şi atunci când este consumat în cantităţi moderate, creşte riscul de cancer la ficat, gură, gât, laringe, esofag, colon/rect, sân şi stomac.

„Există dovezi foarte clare care indică faptul că alcoolul creşte riscul de dezvoltare a tumorilor canceroase în multe zone ale corpului”, avertizează medicul Jennie Connor, citat de publicaţia sciencealert.com

De asemenea, un studiu citat de publicaţia The Telegraph arată că femeile care consumă 5 grame de alcool pe zi au un risc cu 40% mai ridicat de a face cancer la sân.

Foloseşti ţigările electronice ca să te laşi de fumat

Numeroase studii au scos la iveală faptul că vaporii care conţin nicotină din ţigările electronice sunt foarte periculoşi, deoarece pot duce la formarea formaldehidei, un agent cancerigen.

O altă cercetare prezentată la Congresul European de Cardiologie care a avut loc anul acesta la Roma, arată că ţigările electronice au un efect devastator asupra vaselor sanguine şi cresc riscul de boli cardiovasculare, scrie publicaţia britanică DailyMail.

Articolul continuă după reclame

Petreci prea mult timp stând jos şi nu faci deloc sport

Un studiu publicat în Journal of the National Cancer Institute arată că persoanele sedentare au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer colorectal, endometrial şi pulmonar.

Chiar dacă prin natura jobului eşti nevoită să-ţi petreci mult timp stând la birou, este important ca dimineaţa sau seara să incluzi măcar o jumătate de oră de sport în programul tău. Acest lucru are un efect spectaculos asupra sănătăţii şi scade riscul de inflamaţii în corp care pot să declanşeze boli grave.

Alimente sunt foarte periculoase si iti cresc riscul de cancer.

Alimente rafinate si cu zaharuri artificiale – Cresc nivelul de insulina si stimuleaza cresterea celulelor de cancer.

Faina alba – Creste nivelul de zahar din sange si riscul de cancer.

Alimente afumate si murate – Contin conservanti si substante care cresc considerabil riscul de cancer.

Carne rosie si procesata – Sunca, bacon, carnati, toate contin conservanti periculosi si sare ce cresc riscul de cancer colorectal.

Ulei hidrogenat – Alege ulei de cocos sau ulei de masline in locul sau. Acesta creste riscul de cancer de san, prostata si colorectal.

Chipsuri de cartofi – Pentru ca sunt produsi la temperaturi ridicate, contin acrilamida, un carcinogen. Acesta creste riscul de cancer ovarian, de sani si digestiv.

Sursa: www.antena3.ro

Articol preluat integral cu acord scris.

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook