Cauzele refluxului acid pe care nu le cunoașteți

Milioane de oameni suferă de reflux acid și nu este cu siguranță o experiență distractivă.

Dacă ați avut în mod constant acid reflux, știți de simptome cum ar fi:

 Arsuri la stomac sau senzație de arsură în piept, care uneori se poate răspândi în gât cu gust acru în gură

 Disfagie sau dificultăți la înghițire

 Dureri în piept

 Dureri în gât sau răgușeală

 Senzația că v-a rămas ceva în gât

 Tuse seacă

 Regurgitarea lichidelor acre sau a particulelor de alimente solide

Dacă aveți simptomele de mai sus, probabil că vă întrebați ce ar fi putut cauza. Există diverse motive pentru care aveți acum arsuri la stomac.

Cauzele obișnuite includ sarcina, mâncatul excesiv și faptul că vă întindeți imediat după ce mâncați, faptul că sunteți supraponderal sau obez, și mâncatul prea aproape de culcare.

Dar există surse surprinzătoare pe care mulți oameni nu le cunosc:

1. Țigari

Știm cu toții pericolele de sănătate ale fumatului, dar ceea ce nu este bine cunoscut este faptul că acest obicei prost ar trebui să fie abandonat dacă suferiți de arsuri la stomac frecvente. Nicotina relaxează sfincterul esofagian inferior (LES), care duce la reflux acid.

În plus, gura ta produce mai puțină saliva atunci când fumezi, ceea ce face ca acidul din stomac să se ridice la esofag.

2. Medicamente

Dacă luați des ibuprofen pentru durerile dumneavoastră, veți observa că aveți și arsuri la stomac. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pot declanșa reflux de acid.

Articolul continuă după reclame

Alte medicamente prescrise provoacă, de asemenea, problema, inclusiv blocanții canalelor de calciu pentru persoanele cu hipertensiune arterială, antibiotice și bronhodilatatoare pentru persoanele cu astm.

3. Uleiul de pește

Suplimentele pentru uleiul de pește sunt foarte discutate în ultima vreme din cauza beneficiilor pentru sănătate. Cu toate acestea, dacă vă confruntați frecvent cu acid reflux, este timpul să încetați să le luați. Peștele nu este problema, însă petrolul în sine, deoarece poate provoca efecte secundare gastrointestinale.

4. Stresul

Spre deosebire de alte cauze, stresul nu va provoca o creștere a producerii acidului dvs. de stomac. În schimb, modul în care vă percepeți simptomele, conform unui studiu publicat în Journal of Psychosomatic Research. Cu alte cuvinte, dacă sunteți stresat, corpul dvs. este mai conștient de simptomele arsurilor la stomac și acest lucru poate păcăli receptorii durerii găsiți în esofag, provocând reflux de acid.

Unele persoane nu au senzatii de arsura retrosternala. Alte simptome ce se pot atribui bolii de reflux gastroesofagian sunt: dureri retrosternale, tulburari de inghitire (disfagie), senzatia de corp strain in gat, raguseala dimineata, tuse seaca si respiratie urat mirositoare (halena).

Arsurile la stomac sau acidul reflux pot avea un efect imens asupra vietii tale. Acesta va începe prin restricționarea alegerilor dvs. de hrană, iar apoi vă poate perturba somnul până când vă va împiedica modul în care vă veți trăi viața.

Cunoașteți simptomele și ceea ce declanșează arsurile la stomac, astfel încât să puteți evita aceste cauze. Procedând astfel, vă puteți ajuta să evitați disconforturile provocate de arsuri la stomac.

Sursa: www.stethnews.com

Publicitate

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook